Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nyförvärvet mörkade åtta hjärnskakningar

För en månad sedan tappade Moras nyförvärv Prestin Ryan besinningen fullständigt efter en tuff tackling.

Sedan dess har han inte spelat. Nu berättar klubben varför.

- Prestin har fört oss bakom ljuset, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson till Dalarnas Tidningar.

För en månad sedan, den 9 december, spelade Mora borta mot Oskarshamn i hockeyallsvenskan. Oskarshamn vann med 7-4 men mer uppmärksammat än resultatet blev den kanadensiske Morabacken Prestin Ryans utbrott.

Slog sönder omklädningsrum

Ryan fick en tuff tackling vilket fick honom att tappa humöret fullständigt. Han slog sönder sin klubba i båset, fick matchstraff och fortsatte sedan genom att slå sönder ett av omklädningsrummen.

- Klart att det inte är acceptabelt att göra så, men det var bara lite klinkers som gick sönder och det har vi gjort upp med Oskarshamn, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson.

Men nu visar det sig att skälet till utbrottet var mer än bara en tuff tackling. Och det ska ha varit rädsla, snarare än ilska, som kanadensaren yttrade.

- Han säger att han inte minns något av händelsen. Han fick en blackout, han säger att han trodde att han skulle dö efter tacklingen, säger Hermodsson.

Åtta hjärnskakningar tidigare

Anledningen, ska Prestin Ryan ha berättat för Moras läkare, är att han har haft åtta hjärnskakningar tidigare i karriären. Men de hjärnskakningarna lät han bli att nämna för klubben när han skrev på i höstas.

- Vi gör alltid en läkarundersökning och kollar med spelaren vad han haft för skador tidigare. Ryan hade precis bytt agent och denne sade att det inte fanns något att berätta. Prestin själv nämnde heller inget, mer än en fotskada för några år sedan.

Nu verkar han ha gjort sitt i Mora.

- Jag tror inte att han kommer att spela mer den här säsongen, säger Peter Hermodsson.