Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nyförvärvet hjälte när Modo besegrade AIK

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Dramatiken lever. 

Nyförvärvet Iikka Kangasniemi nätade två gånger när Modo besegrade AIK med 4-1 och såg till att Modo behåller andraplatsen i tabellen för Timrå. 

Modo drabbades av ett blytungt bakslag när målvakten Patrik Bartosak drabbades av hjärnskakning efter att ha blivit påkörd av Vita Hästens David Åslin. 

Detta med endast tre grundseriematcher kvar och mitt i en dramatisk kamp med Timrå om andraplatsen i hockeyallsvenskan. 

Modo klarade dock sitt första prov, när de besegrade AIK på Hovet med 4-1 på fredagskvällen. 

Iikka Kangasniemi nätade två gånger om

I Bartosaks frånvaro var det Erik Hanses som vaktade kassen, men han och Modo var aldrig särskilt illa ute i den här matchen. Inte ens när AIK reducerade till 1-2 i början på tredje darrade Modo på manschetten. 

I stället presenterade sig nyförvärvet Iikka Kangasniemi, 24. Finländaren har gjort 142 poäng på 212 matcher i den finska högstaligan under de fem senaste säsongerna och mot AIK kom såväl hans första som andra mål i Modotröjan. 

Jonathan Johnsson, som precis som Timrås Jonathan Dahlén jagar Pär Arlbrandt poängrekord i hockeyallsvenskan, lämnade isen mållös. 

Segern innebär att Modo behåller sin andraplats i tabellen, på målskillnad före Timrå, när två matcher återstår.