Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Fattar ingenting – tokig blir jag”

Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
1 / 10

Björklöven föll tungt mot AIK efter sin jobbiga vecka.

Efter två insläppta mål på elva sekunder i första perioden blev det till sist förlust med 4-3.

– Vi har spelare som har mått väldigt dåligt. Det är inget att sticka under stol med, säger Björklövens sportchef Per Kenttä i C More. 

I måndagens match mot Mora tappade Björklöven en 3-0-ledning och förlorade till sist med 8-4.

Björklövens ras ledde direkt till misstankar om matchfixning på grund av en anmärkningsvärd oddsutveckling och flera spelbolag stoppade möjligheten att spela på matchen.

Senare under veckan la dock både polisen och svenska ishockeyförbundet ner sina utredningar eftersom de märkliga oddsrörelserna berodde på ett fel hos Bet365 och Björklöven tar nu emot AIK på hemmaplan under fredagskvällen.

Man gör det efter en turbulent vecka.

Kenttä: ”Öppna med hur spelarna mår”

– Man skulle kunna skriva en bok om känslorna och bergochdalbanan den här veckan, säger sportchefen Per Kenttä till C More inför matchen.

Han fortsätter:

– Men vi måste fokusera på hockeyn nu. Det är primärt både för mig och för spelarna. Vi har varit väldigt öppna med hur spelarna mår under den här perioden. Vi har haft samtal och pratat med de som har tagit illa vid sig. Jag hoppas vi kan lägga detta bakom oss.  

Kenttä berättar att flera spelare drabbats hårt av misstankarna mot laget.

– Vi har spelare som har mått väldigt dåligt. Det är inget att sticka under stol med. Det är normalt när man blir anklagad för sådana här allvarliga brott när man är oskyldig.

Mardrömssekunder för Björklöven

Björklöven inledde matchen mot AIK på ett strålande sätt och tryckte på för ett ledningsmål. Men trots dominansen var det bortalaget som tog ledningen. Filip Windlert satte AIK:s ledningsmål i den 13:e minuten och bara elva sekunder senare ledde laget med 2-0 – en ledning som man hade med sig in i den första periodpausen.

I den andra perioden kom Björklöven tillbaka och kvitterade till 2-2 men AIK fick sista ordet i perioden när Max Lindholm tryckte in 2-3 från nära håll.

– De får göra mål lite här och där. Har de ens nio skott? Jag fattar ingenting. Tokig blir jag, säger Björklövens lagkapten Fredric Andersson i C More i den andra periodpausen.

AIK vann till sist matchen med 4-3 efter att Nicklas Heinerö blivit hjälte i den sista perioden.