Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya förhörsuppgifter i Björklöven-skandalen

Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

Förundersökningen mot den brottsmisstänkte spelaren i Björklöven lades ned.

Nu har SVT tagit del av förhör med de berörda tjejerna.

Och deras historia går isär med den information som förundersökningsledaren Mikael Lundberg gått ut med.

En spelare i hockeyallsvenska Björklöven greps i helgen – misstänkt för sexuellt ofredande, misshandel och våld mot tjänsteman.

I måndags lades förundersökningen ned.

– För att det ska vara ett brott krävs det att det finns en del ingredienser som ingår i händelsen. Saknas dessa så är det inget brott, sa förundersökningsledaren Mikael Lundberg då.

– Man saknar de konkreta byggstenar som finns för själva brottet, de finns helt enkelt inte här.

Men nu har nya uppgifter kommit fram – då SVT har tagit del av de berörda tjejernas förhör efter händelsen.

Enligt SVT ska tjejernas berättelse i förhöret skilja sig till stor del utifrån hur polisens förundersökningsledare har beskrivit händelsen natten mot söndag.

Enligt förhör – mannen tog på en av tjejernas bröst och rumpa

Under förhör med polisen som kom till restaurangen ska den ena av tjejerna ha berättat att en, för henne okänd, man ska ha kommit fram till henne och hennes kompis när hon stod i baren. Där ska mannen (hockeyspelaren) ha börjat klänga på både henne och hennes kompis.

Mannen ska i samband med det ha tagit på en av tjejernas rumpa och bröst – varpå tjejerna knuffade bort honom.

Samma händelse ska sedan ha upprepats två gånger och när mannen kom fram för tredje gången ska han, enligt det förhör som SVT tagit del av, ha klappat till en av tjejerna hårt på rumpan.

Då ska den ena av tjejerna ha ilsknat till rejält och ha sagt åt hockeyspelaren på skarpen. I samband med det ska mannen ha knuffat ned henne på marken och då slagit på hennes överkropp. SVT skriver vidare att det i förhörsprotokollen ska framgå att det råder stora frågetecken om mannen faktiskt ska ha slagit henne när hon låg på marken. Tjejen hade inte ont när polisen på plats pratade med henne efteråt. Noterbart är även att hockeyspelaren var omhändertagen av ordningsvakter i samband med att polisen anlände till platsen.

Förundersökningsledaren: "Står det verkligen att han tog på hennes bröst?"

Dagen efter förhördes tjejerna av polisen igen. Då berättade en av tjejerna att hockeyspelaren hängde sig runt dem och höll om dem bakifrån. Då upplevde en av tjejerna att hockeyspelaren tog på hennes bröst medvetet, som att han visste vad han gjorde, skriver SVT.

SVT har pratat med förundersökningsledaren Mikael Lundberg efter att ha tagit del av förhören med tjejerna.

– Jag vet inte att han tog på hennes bröst, säger Mikael Lundberg till SVT.

SVT: Hon säger ju det i förhöret.S

– Står det verkligen att han tar på hennes bröst?

SVT: Ur förundersökningen: Killen tog på xx:s bröst och på hennes rumpa.

– Jag vet inte om det är oklara... så att säga.... Jag vet inte vad jag ska säga.

SVT: Du har ju lagt ner med motiveringen att det inte fanns något uppsåt. Men tjejerna hävdar ju att det gjorde det. Betyder det att du inte tror på dem?

– Nej, men den sammanlagda bedömningen är på alla förhör. Inklusive den som är misstänkt för det här, säger Mikael Lundberg.