Nya attacken – men domarna missar helt

Publicerad

LEKSAND/STOCKHOLM. Det är heta känslor i den hockeyallsvenska finalen mellan Leksand och Timrå.

I slutet av den första perioden slashade Emil Berglund Leksands Johan Porsberger grovt över armen. Men de fyra domarna friade.

– Det är under all kritik, säger Leksandsikonen Jens Nielsen. 

I torsdags stod Färjestads Libor Hudacek för en ful slashing under mötet med Rögle. Slovaken fick matchstraff och stängdes därtill av fem matcher, och kommer således missa Färjestads fyra första matcher i slutspelet. 

I söndagens andra match den hockeyallsvenska finalserien mellan Leksand och Timrå var det dags för ännu en slashing. Den här gången var det Timrås Emil Berglund som tog en dubbelfattning på klubban och slashade Johan Porsberger över armen. 

C More-experten Johan Tornberg liknar Berglunds slashing med Libor Hudaceks.

– Jag hade inte sagt i från om det här hade blivit en femminutare, säger C Mores expert Johan Tornberg.

Ny ful slashing i svensk hockey

Men det blev varken någon fem- eller tvåminutersutvisning för Berglund. Domarna valde att fria Timråspelaren helt. I den hockeyallsvenska finalen tillämpas för första gången i hockeyallsvenskan ett system med två huvuddomare, precis som i SHL.

– Vi har bestämt att vi ska ha fyra domare i finalen och då får de inte missa sista slaget. Det är under all kritik, säger en kritisk Jens Nielsen. 

Matchen pågår.

Relaterade ämnen
Ronnie Carlsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag