Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ny succé för AIK – andra raka segern

Foto: C More
Foto: C More

Två matcher, två segrar.

AIK har fått en drömstart på säsongen.

Laget besegrade Almtuna med 4-2 på bortais under fredagskvällen.

Det blev en knapp 2-1-seger för AIK i premiären mot Pantern.

I kvällens match mot Almtuna var det dock inget snack om saken.

AIK var numret större än motståndarna från Uppsala och tog ledningen med 1-0 i slutet av den första perioden då Jens Jakobs satte sitt första mål för säsongen. I den andra perioden ökade Kalle Jellvert tidigt på till 2-0 och bara ett par minuter senare kom trean då Max Lindholm höll sig framme.

I den tredje och sista perioden tryckte Almtuna på för en reducering, men i stället fick de se AIK göra ytterligare ett mål – efter rejält slarv från målvakten Arvid Ljung.

AIK toppar tabellen i hockeyallsvenskan

Ljung tog pucken bakom målet och skickade i väg en chanspassning centralt i banan. Detta snappades upp av Simon Fernholm, som blixtsnabbt skickade pucken mot det tomma målet. Victor Ekarv styrde retfullt in 4-0 för AIK.

Almtuna skulle dock få in två tröstmål.

Fredrik Forsberg satte 1-4 bakom Erik Källgren i AIK-målet och Albin Ludin satte 2-4 efter vackert spel från hemmalaget. Men det hjälpte föga.

Matchen slutade med seger 4-2 för AIK, som därmed tog si andra raka trepoängare och toppar därmed den hockeyallsvenska tabellen.