Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ny seger för Tingsryd borta mot Vita Hästen

Foto: Andreas L Eriksson
Foto: Andreas L Eriksson

Med över halva serien spelad ligger Tingsryd fortsatt i topp av allsvenskan.

Försvarsspelet och kontringarna säkrade segern mot Vita Hästen.

– De pressade på ganska mycket och vi försöker vara tajta framför mål. Vi hade några bra kontringar och det blev mål på två av dem, säger Tingsryds Jonathan Johnsson.

Tingsryd rider på en framgångsvåg som aldrig vill ta slut. Över hälften av matcherna i hockeyallsvenskan har spelats och i toppen av hittar man de gröna från Småland.

– Vi vill ju fortsätta vinna så vi tänker inte sluta med det. Vi vill fortfarande vinna matcherna och ta det så långt det går, säger forwarden Jonathan Johnsson.

Två mål på kontring

I matchen mot Vita Hästen var det, som så ofta förr, försvarsspelet och kontringarna som lade grund för segern.

– Första perioden är deras, sen får de ett mål i andra och har grepp om matchen. Sen kommer vi tillbaka, spelar bra försvarsspel och får in två snabba. Överlag tycker jag det är en bra bortamatch, säger Johnsson som stod för lagets andra mål i matchen.

– Vi kom 3 mot 2, jag kom som släpande och fick en bra passning av Patrik Nilsson. Deras spelare krockar med målvakten så jag försöker vänta ut att det öppnar sig en lucka, sen skjuter jag bara in den.

Avgjorde i förlängning

Vita Hästen fick in en kvittering i tredje perioden men i förlängning avgjorde Drew Paris och skickade bonuspoängen till Tingsryd.

Hur är det möjligt att ni håller er kvar i toppen?

– Vi har bra sammanhållning i laget, alla tar sitt ansvar i egen zon och gör sitt jobb. Det är det som föder framgångar, att alla jobbar för varandra. Vi är inga individuella stjärnor utan alla jobbar så hårt som möjligt för laget, säger Johnsson.

Hade du kunnat tro detta på förhand?

– Man vet ju aldrig innan säsongen, som nykomling är det alltid tufft. Vi har gjort det bra och klart att vi trodde det skulle vara tuffare.

I toppen har Tingsryd sällskap av AIK som under söndagen besegrade Oskarshamn med 3-0

– Det är kul, det är ett bra lag så det är ingen som är förvånad att de ligger där, de är skickliga.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!