Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny seger för Björklöven – befäster sin serieledning

Se höjdpunkter från matchen.
Björklövens Justin Crandall stod för ett av målen.Foto: BILDBYRÅN

Björklöven befäster sin serieledning efter att ha besegrat Kristianstad på bortais med 3-2. 

Matchhjälte blev poängkungen Justin Crandall som - efter fyra matchers torka - fick noteras för en poäng igen. 

Det hade gått lite stå i serieledande Björklöven. I sina två senaste matcher hade Umeålaget endast gjort två mål, båda inprickade av nyförvärvet Olle Liss. 

Lagets poängkung, den 27-åriga amerikanen Justin Crandall, har haft rejäl torka och inte gjort något poäng på fyra raka matcher. 

Då väntade ett Kristianstad som fått ett efterlängtat trendbrott senast. Efter fem raka nederlag så fick Kristianstad till en 4-0-vinst mot Västervik. 

 

Men det var gästande Björklöven som började bäst. Emil Lundberg satte dit 1-0 i den första perioden, Lundbergs första mål för säsongen. 

Därefter följde en mållös andraperiod innan Kristianstad fick till ett svar. Björklövens spelare föll som käglor i egen zon när Malte Setkov åkte igenom och satte kvitteringen. 

Björklöven var något skakat, men ett numerärt överläge bäddade för segern. Gästerna passade runt bra och hittade till slut in till Fredric Andersson som omarkerad i slottet kunde skicka in 2-1. 

Justin Crandall hjälte - efter långa torkan

Framspelare? Justin Crandall. 

Till synes stärkt av att få göra poäng igen så tog Crandall, med dryga minuten kvar av matchen, tag i pucken bakom Kristianstads mål, stegade runt och skickade upp 3-1 i nättaket. 

Ett mål som blev helt avgörande. För med bara sekunder kvar reducerade Daniel Andersson för skåningarna med ett vackert backhandavslut. De tog sedan en timeout i hopp om att få till ett kvitteringsmål - men förgäves. 

Björklöven fick full pott, samtidigt som BIK Karlskoga fick nöja sig med en övertidsseger mot Timrå. Därmed drygar Björklöven ut sin serieledning till sex poäng mot värmlänningarna. 

Bakom toppduon skuggar Modo, Timrå och Västerås. 

Så tippade spelarna inför säsongen

Hör vad spelarna i hockeyallsvenskan tänkte innan säsongen satte i gång.