Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Norrmannen tillbaka – då vann de mot jumbon

Thomas Valkvä Olsen. Foto: NISSE SCHMIDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: NISSE SCHMIDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ingen Mattias Ritola. 

Men Thomas Valkvä Olsen var tillbaka och blev målskytt när Leksand slog tabelljumbon Vita Hästen med 3-2. 

– Vi slappnar kanske av lite när vi får 3-0 och tror matchen är klar, säger Daniel Gunnarsson till P4 Dalarna. 

Leksand match mot Pantern senast bjöd på osannolikt drama. Leksand, med Mattias Ritola tillbaka från skada men med målkungen Thomas Valkvä Olsen borta på grund av sjukdom, låg under med 0-2 med 1,5 minut kvar. 

De lyckades dock vända och vinna med 3-2 efter övertid. 

– Sättet vi vände matchen på mot Pantern stärkte oss som lag. Kommer vi upp i samma arbetsinsats igen så tar vi poäng mot Vita Hästen med. Det blir dock viktigt att vi fokuserar på vårt eget spel och går in med samma inställning som vi avslutade måndagens match med, sa Mattias Nilsson inför matchen. 

Dramatisk avslutning när Leksand slog Vita Hästen

Men mötet med tabelljumbon Vita Hästen blev väldigt annorlunda jämfört med mötet med Pantern. Dels var Ritola borta direkt på grund av avstängning, medan Valkvä Olsen var tillbaka och blev målskytt. 

Norrmannen satte 2-0 tidigt i den andra perioden - hans 16:e mål den här säsongen - och kort därefter kunde Johan Porsberger göra 3-0. Där och då såg det ut som att Leksand tämligen enkelt skulle kunna spela av matchen och ta med sig tre poäng hem från Östergötland. 

Men Vita Hästen ville annorlunda i den tredje perioden. 

Erik Berg reducerade omgående och med drygt tio minuter kvar kom 2-3-målet. Det blev en dramatisk avslutning, men Leksand lyckades hålla undan och kamma hem segern. Lagets tredje raka seger. 

Målskytten Daniel Gunnarsson menar att de borde ha stängt matchen tidigare.

– Det är första perioden som lägger grunden, där gör vi det bättre än tidigare under säsongen och kan egentligen stänga matchen redan där. Andra perioden är så där och den sista är riktigt dålig av oss. Vi kan stänga matchen tidigare, helt plötsligt är det match igen när de får två mål, säger han till P4 Dalarna.

– Samtidigt offrar vi oss, täcker skott och krigar hem tre poäng.