Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nobbade sin förra klubb – för rivalen

Se Jakob Forsberg göra mål
Foto: BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Han fick inte vara kvar i Luleå och har varit jagad av Björklöven.

Men i dag presenterades Johan Forsberg av klassiska laget Modo där han delar samma efternamn med stadens största genom tiderna, Peter Forsberg.

– Haha, det är klart att namnet förpliktigar en del, säger Johan Forsberg.

Johan Forsberg har vunnit SM-guld med Skellefteå AIK, CHL med Luleå och totalt gjort tio säsonger i SHL sedan flytten från Hockeyallsvenskan och Björklöven 2009. 

Men sedan kontraktet med Luleå i våras nådde sitt slut, och föreningen valde att inte förlänga det, så har Johan Forsberg gått klubblös under hela sommaren. Björklöven har visat intresse för att värva tillbaka Forsberg, men parterna nådde inte en överenskommelse och i dag stod det i stället klart att rivalen Modo kommit överens med SHL-profilen.

– Det är mycket som stämmer in, och det är skönt att det har gått snabbt. Jag tycker att Modo passar mig på många plan, framför allt idrottsligt då det är en klassisk klubb med höga ambitioner. Sen passade det väldigt bra socialt för mig och min sambo också, säger Forsberg.

Modo har ju varit utanför SHL ett gäng säsonger nu, men vill upp igen. Vad kan du bidra med för att hjälpa laget att nå upp till det målet?

– Det är en av anledningarna till att jag valde det här, att få vara med på resan. Modo är en förening med ambitioner att gå upp till SHL, sen vill jag bidra med mig själv på och utanför isen och vara en ledare på båda ställena. Sen speltekniskt så vill jag bidra var jag än får spela, om det så blir boxplay eller offensivt.

Känner du många i laget?

– Ja, jag har koll på många och det är ett bra lag som jag kommer till. Får vi ihop det här så hoppas och tror jag att vi kan göra något riktigt bra i vinter.  

Om pressen med efternamnet: ”Inget jag tänker på”

Peter Forsberg heter Modo och Örnsköldsviks främsta export någonsin, och när 34-åriga Johan Forsberg nu ansluter till laget så blir det ånyo en Forsberg i truppen. 

… det finns en del att leva upp till med det namnet?

– Haha, det gör ju det. Men det är ingenting jag tänker på, både min bror (Tobias Forsberg) och min kusin (Mattias Forsberg) har spelat i Modo. Men det är klart att namnet förpliktigar en del, säger Johan Forsberg.

Ser du det som ett steg nedåt i karriären att kliva ned i seriesystemet?

– Nej verkligen inte, jag ser det som en nystart. Sen vet alla vilken bra liga allsvenskan är, och det är klart folk kan tycka och tro att jag vill varva ned men det vill jag verkligen inte. Jag är här för att ta en nystart i karriären.

Du hamnade ju i en defensiv roll i Luleå, kan det här göra att du också får börja spela mer offensivt?

– Ja det blev ju så i Luleå, jag fick ju mindre speltid och mer defensivt ansvar. Men det är en del av branschen och jag tänker inte klaga på det. Men ja, kanske jag får damma av lite offensiva kvaliteter nu i Modo, det vore kul.

För i Skellefteå hade du ju en säsong där du visade att du hade ett vasst målskytte i dig?

– Haha ja, jag minns den säsongen vagt men den finns där någonstans. Det hade varit kul att få en nystart och jag går verkligen in i den här säsongen med glädje.