Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Niklas Pavel avstängd – missar ödesmatchen

Niklas Pavel är avstängd.
Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN
Niklas Pavel är avstängd.
Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN

Kvällens hetaste match i hockeyallsvenskan är utan tvekan den mellan Björklöven och Västerås IK.

Inför måstematchen nåddes Umeålaget av ett tungt besked.

Niklas Pavel är avstängd och missar därmed slutstriden.

Sista omgångens hetaste match är utan tvekan den mellan Björklöven och Västerås. I en direkt avgörande match för att undvika spel i kvalserien kräver båda lagen en seger. Björklöven måste vinna under ordinarie matchtid för att kunna passera Västerås i tabellen och gå upp på säker mark. Men Umeålaget får göra det utan backen Niklas Pavel.

Tungt avbräck

Niklas Pavel är avstängd för det matchstraff han ådrog sig i mötet Mora IK. Pavel delade ut en vårdslös tackling mot Moras Robin Johansson.

C Mores expert Mike Helber fördömde direkt Pavels agerande.

– Idioti. Pavel får inte göra så i en så här viktig match. Björklöven kommer att drabbas väldigt hårt av det här, sa han till C More.

Disciplinnämnden bedömde att tacklingen skett på öppen is mot en icke puckförande spelare med onödig kraft.  Pavel är avstängd från spel i fyra matcher och får också böta 3450 kronor för förseelsen.

"Vi ser fram emot det"

Det pressade laget får alltså klara sig utan Niklas Pavel som gjort elva poäng den här säsongen. Men lagets tränare, Cody Murphy är ändå förväntningsfull trots avstängningen.

– Det kommer bli en spännande match. Något som vi ser fram emot, säger Björklövens Cody Murphy till klubbens hemsida. 

– För oss handlar det om att göra en solid match i egen zon, göra alla små saker rätt, spela som ett lag. Kan vi vara hungriga framför mål så kan vi få resultatet vi behöver.

I Västerås finns inga skador, inga sjukdomar eller avstängningar. Alla spelare är tillgängliga.

Den avgörande matchen startar 19:00 i kväll.