Grossmann presenteras i Södertälje. Foto: LäsarbildGrossmann presenteras i Södertälje. Foto: Läsarbild
Grossmann presenteras i Södertälje. Foto: Läsarbild
Foto: LäsarbildFoto: Läsarbild
 Foto: Läsarbild
Nicklas Grossmann. Foto: ROSS D. FRANKLIN / APNicklas Grossmann. Foto: ROSS D. FRANKLIN / AP
Nicklas Grossmann. Foto: ROSS D. FRANKLIN / AP

NHL-veteranen presenterad av Södertälje på träningen

Publicerad
Uppdaterad

Södertälje SK har gjort klart med en drömförstärkning.

Nicklas Grossmann, med 623 matcher i NHL, har kritat på för klubben. 

Och backen återvänder således efter tolv säsonger på resande fot.

SportExpressens uppgifter bekräftades när Grossmann presenterades på träningen.

Nicklas Grossmann gick genom Södertäljes ungdomslag upp till representationslaget i början av 2000-talet - och efter bara en hel säsong som ordinarie i SHL kom intresset från Nordamerika, och försvararen med sina styrkor i defensiven flyttade då över Atlanten till Dallas Stars organisation.

Där kom han snabbt att växa ut till en startback i Texas-klubben, och totalt har Grossmann hunnit med 623 NHL-matcher under sin hittills långa karriär i världens bästa liga. 

I NHL har Grossmann representerat Dallas Stars, Philadelphia Flyers, Arizona Coyotes och Calgary Flames. Den sistnämnda klubben lämnade han under förra säsongen, och då blev en återkomst till svensk ishockey ett faktum när Örebro Hockey presenterade backen i december 2016. 

Lämnar SHL - för Hockeyallsvenskan

Efter bara en halv säsong i Örebro HK fick Grossmann veta att han inte skulle få förlängt med SHL-klubben.

– Just nu försöker jag se över vilka alternativ som finns. Men det har så här långt inte hänt så mycket, utan det har varit en lugn sommar, beskriver han det rådande läget. Intrycket jag fått från tränarna (i Örebro)  är att det är andra filosofier och tankar som gäller där inför kommande säsong. Men det är inga sura miner från min sida, det är ju så här branschen fungerar, sa Grossmann då till Södermanlands Nyheter. 

Nu är en återkomst till Södertälje SK helt klar, backen presenterades inför stora applåder. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag