Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-talangen stor hjälte – sänkte AIK

Raphael Lavoie firar 2-1-måletFoto: C More
Foto: C More

På väg mot fjärde raka förlusten. 

Då vände Väsby och vann med 3-1 mot AIK. 

Stor matchhjälte blev Edmonton-lånet Raphael Lavoie. 

Det har varit många turer kring Väsbys vara eller icke vara i hockeyallsvenskan. 

I juni stod det klart att Karlskrona flyttas ner i seriesystemet på grund av akut likviditetsbrist, vilket ledde till att klubben omedelbart startade ett rekonstruktionsförfarande. 

Därmed blev en plats ledig i hockeyallsvenskan och Väsby erbjuds att ta den – något de tackade ja till. 

Den här säsongen inleddes inte som man hade tänkt sig. Efter tre raka förluster var det dags att ställas mot AIK på hemmais. 

Ratades av Rögle

Bortalaget tog ledningen i den första perioden genom Nicklas Heinerö. Den andra perioden var en händelsefattig sådan och slutade mållöst. 

Men sedan small det till – ordentligt. 

För då klev Edmonton-lånet Raphael Lavoie fram. 20-åringen vann JVM-guld med Kanada i vintras och valdes av Oilers i den andra rundan. Inför säsongen skrev han på för Rögle men parterna valde att gå skilda vägar bara timmar före SHL-premiären mot Linköping. Istället valde han att skriva på för Väsby. 

”Gillar att vara här”

Lavoie satte först kvitteringsmålet och minuter senare fullbordade han vändningen när han påpassligt prickade in 2-1.

– Han behöver inte göra särskilt mycket. Han står på rätt plats vid rätt tillfälle, säger experten Mike Helber i C more. 

AIK pressade på för en kvittering men i stället satte Väsby 3-1 i tom kasse. Därmed tog nykomlingen säsongens första trepoängare. 

– Jag försöker bara göra mitt jobb. Vi har gjort det bra defensivt. Jag gillar att vara här. Grabbarna är bra och har tagit hand om mig. Vi har bra lagsammanhållning, säger Lavoie. 

Kvällens andra matcher

Karlskoga – Vita Hästen 5-3

Kristianstads – Mora 1-2

Västerås – Tingsryd 4-2

Västervik – Södertälje 2-1 (Efter straffar)