Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån
 Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån

NHL-stjärnans skada skapar stor oro i SSK

Publicerad

En axelskada tvingades Södertäljes NHL-forward Carl Hagelin att tacka nej till Tre Kronor.

Han har nu genomgått en omfattande undersökning och SSK väntar oroligt på svar.

– Vi vet inte hur pass illa skadad han är. Det kommer vi att prata om i morgon först, säger coachen Johan Strömwall till SportExpressen.se.

New York Rangers-forwarden Carl Hagelin, 24, har varit så bra i Södertälje SK under NHL-lockouten att han spelat till sig en plats i Tre Kronors trupp till Karjalaturneringen.

Men en axelskada mot Västerås i förra veckan förstörde hans chans till landslagsdebut.

Oron stor i SSK

– Kul för Carl att det gått så bra, men tråkigt att han inte kan vara med i Tre Kronor. Det hade varit en personlig upplevelse. Men jag kan inte assistera vad gäller skadan för jag vet inte så mycket nu, säger New York Rangers-scouten Anders Hedberg.

I SSK är oron stor att skadan kan vara allvarligare än man först trott.

– Det är väldig dålig timing för honom själv, för landslaget och för oss. Han har spelat strålande bra här tills han blev skadad, säger Södertäljes coach Johan Strömwall om Hagelin som gjort fem mål och sex assist på åtta matcher i hockeyallsvenskan.

– Han var på stor undersökning i går och jag har personligen inte träffat med honom om det än. Vi träffas i morgon. Där har jag inget besked att ge, säger Strömwall.

Hagelin genomgick en magnetkameraundersökning i fredags och resultatet väntar SSK på.

"Rangers har också något att säga"

– Han skulle gå i genom det i går med en expert, en axelspecialist, säger Strömwall, som försökt att nå Carl Hagelin på telefon.

I morgon träffas de i samband med SSK:s träning.

– Rangers har väl också något att säga i den här frågan. De är också nyfikna, säger Johan Strömwall.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag