Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-stjärnans flört med Modo: ”Det vore skitkul”

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: BRYAN BENNETT / AP TT NYHETSBYRÅN

Skulle Victor Olofsson själv få bestämma hade han nog redan dragit på sig Mododressen. 

Men det finns saker att lösa först. 

– Jag får säkra kontraktet med Buffalo och sedan ta det därifrån. Det är prio ett, säger han till SportExpressen.

Victor Olofsson är i väntans tider. Både på och utanför isen. 

Den målglade forwarden, som gjorde 20 mål på 52 matcher under grundserien, har än så länge inte säkrat ett nytt kontrakt med Buffalo Sabres. 

Han vet heller inte, precis som resten av hockeyvärlden, när NHL-säsongen 20/21 startar. 

Om det blir i december, januari, februari eller till och med senare. 

– Klart att det är lite frustrerande att inte veta. Samtidigt går det inte att göra så mycket åt, det är bara att gilla läget. Jag har inte hört något heller, när eller om säsongen startar.

Olofsson var en av få ljusglimtar i ett Buffalo som än en gång missade slutspelet. Förutom sin mål- och poängtotal (42 p) blev han i veckan uttagen till säsongens rookiefemma i NHL. 

25-åringen, som flyttade till Nordamerika 2018, befinner sig just nu hemma i Örnsköldsvik. 

Han försöker hålla modet uppe inför en oviss säsongsstart.

– Det är längsta försäsongen jag varit med om, säger han och skrattar.

Under säsongen parades Olofsson ihop med storstjärnan Jack Eichel. En vital duo för Buffalo.Foto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK / KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Förutom att träna på egen hand har han emellanåt varit på is med moderklubben Modo, som tagit in två NHL-lån i form av Jesper Lindgren och Aleksi Heponiemi. 

Det är högst osäkert om Olofsson skulle adderas till den låneskaran. 

Buffalo-stjärnan har tankarna på annat håll.

– Jag är ju kontraktslös och måste lösa det först och främst. Jag vill inte riskera något genom att börja spela matcher nu. Det är inte nära på något sätt och vi har inte haft några sådana diskussioner. Jag har bara tränat med Modo, inget mer än det. 

Samtidigt medger Ö-vikssonen: 

– Det skulle vara skitkul att spela med Modo igen, särskilt om säsongen skjuts fram ännu mer. Jag får lösa kontraktet med Buffalo och sedan ta det därifrån. Det är prio ett.

Om du och Buffalo kommer överens, har du fått några intentioner på att de är öppna för att du lånas ut till Modo?

– Jag vet inte, vi har inte pratat om just det. Det hade varit kul att spela med Modo som sagt, men jag vet inte hur Buffalo och Modo tänker. De (Modo) måste vilja ha mig också, men eftersom allt fler spelare skriver korttidskontrakt nu så kanske det går att lösa.

9 oktober öppnar free agent-marknaden i NHL. Olofsson, som är restricted free agent (bunden till Buffalo), kan inte svara på om parterna hinner komma överens innan det. 

– Svårt att säga. Vi är i pågående förhandlingar, jag kan inte svara på hur lång tid det kommer ta. Det är ingen stress heller. Just nu vet jag väldigt lite och därför är det svårt att svara på hur den närmaste framtiden ser ut.

”Vi följer alla Modoiter”

Modo har i dagsläget inga planer på att ytterligare stärka sitt lag med lånespelare från Nordamerika. 

Sportchefen Fredrik Glader hymlar dock inte om att Victor och storebrorsan Jesper, som skrivit på för Rochester Americans, är högintressanta. 

– Inget snack om att Victor och Jesper är fantastiska människor, och intressanta för Modo. För oss är det viktigt att om vi ska lyfta in spelare så måste det vara rätt för både gruppen och den process vi är i. Många saker ska falla på plats, men båda två är Modoiter och de är alltid aktuella. Fast just här och nu jobbar vi med den grupp vi har, säger Glader till SportExpressen.

Är det närmare med någon av bröderna, Jesper eller Victor?

– Nej, Victor har sagt själv att han måste göra klart med kontraktet. Båda är otroligt bra personligheter och duktiga spelare. Vi följer alla Modoiter och har en god kontakt med dem. 

Om Victor löser kontraktet och får grönt ljus att spela för Modo, är det en no brainer då?

– En no brainer hockeymässigt, absolut, men Victor är i en process med kontraktet och vi har vår process där vi ser till våra förberedelser inför säsongen. Vi får ta en skarpare dialog om det skulle bli aktuellt framöver.

Se när Modos tränare pressas på sina kunskaper om klubben och Hockeyallsvenskan: