Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-stjärnan överväger en återkomst till HV71

Foto: GERRY ANGUS/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Niklas Hjalmarsson kan vara på väg till hockeyallsvenskan.

Enligt Aftonbladet överväger NHL-backen att återvända till HV71.

– Jag har fått frågan, några gånger, om vem som är min drömvärvning och jag brukar svara att det är Niklas Hjalmarsson, säger HV71:s sportchef Johan Hult till tidningen.

Niklas Hjalmarsson, 33, har tillhört Chicago Blackhawks och Arizona Coyotes sedan han lämnade HV71 efter säsongen 2006/2007 och vunnit Stanley Cup tre gånger.

Men nu går backens avtal ut och enligt Aftonbladet kan han hamna i hockeyallsvenskan nästa säsong.

Tidningen skriver att Hjalmarsson överväger att vända hem till HV71 och sportchefen Johan Hult säger att klubben har träffat spelaren flera gånger när han varit hemma under somrarna.  

– Vi vet att en Niklas Hjalmarsson i HV71 skulle vara fantastiskt på alla sätt och vis. Inte bara på isen utan som ledare på flera plan. En fin kille som står med fötterna på jorden och är ödmjuk. Jag har fått frågan, några gånger, om vem som är min drömvärvning och jag brukar svara att det är Niklas Hjalmarsson, säger Hult.