Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-meriterad svensk till hockeyallsvenskan

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: Nathan Denette / Ap

Timrå IK slåss om topplaceringarna i hockeyallsvenskan – och nu förstärker laget med en NHL-meriterad forward.

Tobias Lindberg har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

- Tobias är en spelare som vi tror kan blomma ut här med sin karaktär och speed, säger sportchefen Kent Norberg till klubbens hemsida. 

Anförda av Jonathan Dahlén, Albin Lundin och Jens Lööke fick Timrå en stark start på säsongen. Men den senaste tiden har det gått tyngre och efter fyra förluster på de sex senaste matcherna förstärker klubben nu truppen.

Tobias Lindberg har skrivit ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

- Tobias är en skridskostark som kan spela både center och på en kant. Han är stark i en mot en-situationer och går gärna rakt på mål men han är även ganska allround. Vi kommer att ha användning för honom i de flesta situationerna, inklusive boxplay och powerplay, säger sportchefen Kent Norberg.

Oskarshamn bröt med Lindberg 

25-årige Lindberg har fem säsonger i Nordamerika bakom sig, en i OHL och fyra i AHL, där han producerade 89 poäng på 225 matcher. Säsongen 2015/16 fick han chansen i Toronto Maple Leafs och stod då för två assist på sex NHL-matcher.

Inför den här säsongen återvände forwarden till Sverige och skrev på för Oskarshamn – men SHL-nykomlingen bröt kontraktet bara dagar innan premiären. Nu väntar alltså spel i hockeyallsvenskan, där Lindberg redan gjort åtta framträdanden i Djurgårdens tröja innan han lämnade för spel i Nordamerika.

 

LÄS MER: Timrå-fansens fina gest till konkurrenterna. 

Spelarna tippar: De är seriens favoriter

Hör vad bla Jonathan Dahlén trodde inför säsongen.