Leksands tränare Markus Åkerblom fick se sitt lag förlora - för fjärde matchen i följd. Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
Leksands tränare Markus Åkerblom fick se sitt lag förlora - för fjärde matchen i följd. Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Leksands nya fiasko: Fjärde raka förlusten

Publicerad

Leksand går tungt i Hockeyallsvenskan.

Hemma mot Almtuna nollades dalaklubben - och inkasserade klubbens fjärde raka förlust.

– Det ser stundtals trögt och fantasilöst ut, säger C Mores kommentator Bosse Johander.

Leksand är nykomlingar i årets hockeyallsvenska sedan de föll i play off mot dalarivalen Mora.

Trots att klubben fick behålla storstjärnan Mattias Ritola har nye tränaren Markus Åkerblom fått en allt annat än önskvärd start på säsongen.

Hemma mot Almtuna släppte målvakten Jonas Arntzen in William Quists skott redan efter sjutton sekunder.

Trots att Leksand sköt hela 40 skott mot Almtunakeepern Arvid Ljung fick de lämna isen både mål- och poänglösa.

Kritiseras: "Trögt och fantasilöst"

Med dryga minuten kvar fick Leksand chansen i numerärt överläge när Almtunas Per Svensson visades ut för tripping. 

Inte heller då lyckades Leksand spräcka målnollan.

– Det ser stundtals trögt och fantasilöst ut, säger C Mores kommentator Bosse Johander om Leksands spel.

För Almtunas del innebär det att laget är ny tabellfyra med tretton inspelade poäng. Leksand befinner sig på nionde plats efter sju omgångar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag