Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nära att bli syndabock – räddade poäng i stället

Foto: BILDBYRN
Foto: BILDBYRN

MALMÖ. Mattias Ritola gjorde sin första match sedan kvalspelet i våras.

Trots en relativt anonym insats kom Leksandsstjärnan undan med en assist när Leksand hämtade upp 0-2 till 2-2 på bara ett par minuter, trots att han nog borde suttit utvisad för en hög klubba på Panterns Niklas Pavel.

– Du ser, man har varken kontroll på huvud, kropp eller klubba. Jag ber verkligen om ursäkt för det och hoppas han är okej, säger Ritola.

Med drygt fyra minuter kvar uppstod situationen på Malmö Isstadion. Efter en vändning, så träffade Mattias Ritolas klubba Panterns back Niklas Pavel, som fick lämna isen.

– Pavel spottar blod, men det händer ingenting, suckar Panterns tränare Viktor Stråhle.

Borde ni fått en utvisning med er?

– Ja, och det blir avgörande för matchen. Vi får inget powerplay, och en minut sedan får de ett powerplay, som de gör mål på. Men har man en åsikt om domarna, så får man böter.

Påpekar ni det?

– Klart vi gör, men vi får ingen kontakt och vi får ingenting gratis, suckar Stråhle.

Ritola: "Är det jag?"

Mattias Ritola är inte medveten om att det var han som råkade träffa Pavel med klubban, när han får frågan efter matchen. Istället tror han att det är lagkamraten Tor Immo som träffat Panternspelaren?

– Är det jag? Kan jag få se bilder på det, säger Leksandsstjärnan.

När han får se bilderna så blir han uppriktigt förvånad, och undrar hur det är med Pavel.

– Jag vill be honom om ursäkt. Hoppas allt är bra med honom, säger Ritola.

Comebacken var annars relativt blygsam för Mattias Ritola, men trots att han inte syntes speciellt mycket, kommer han undan med en assist, till Leksands 2-1-mål som tog laget in i matchen.

– Puuh, det gick fort där ute. Det är min spontana känsla nu efter matchen. Samtidigt har jag bara gjort två träningar med laget.

Varför spelar du så tidigt?

– Jag har fått grönt ljus av läkarna och grabbarna har varit i väg och spelat, så det har bara kunnat bli två träningar. Tempot har verkligen varit helt sjukt, när man inte spelat på så lång tid, men förhoppningsvis börjar man komma in i det mer och mer. 

Det är en knäskada som hållit borta Mattias Ritola från spel. Under matchen var han också osäker på hur det skulle hålla, men det blev bättre under matchens gång.

– Jag jobbar för att få tillbaka all muskulatur. Det är i det skedet jag är nu, och har kommit så långt så det är okej att spela. Men helt hundra blir det inte förrän till sommaren. 

– Det kändes bättre och bättre under matchen. När man fått någon smäll mot knäet, så litade man också mer och mer på att det skulle hålla. Det blir en viktig sommar som kommer nu för mig, säger Ritola.

Hur har det varit att se laget under hösten?

– Självklart frustrerande. Grabbarna har rest sig bra efter det man gått igenom. Det tar på psyket att förlora nio raka matcher och allt som skrivs. Men vi har haft bra snack och om vi spelar mer än tjugo bra minuter varje match, så kommer vi bli farliga i vår, det lovar jag.