Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mycket nära finalen – bjöd på uppvisning

Jonathan Johnsson och Modo är nära den hockeyallsvenska finalen.Foto: C More
Johnsson rakar in 1-0 till hemmalaget.Foto: C More
Jonathan Johnsson klappas om av lagkamraterna.Foto: C More

Jonathan Johnsson närmar sig tidernas poängrekord i hockeyallsvenskan.

Och Modo krossade Tingsryd med 6-1.

Nu har laget ena benet i den hockeyallsvenska finalen mot Björklöven.

Lokalrivalerna Modo och Timrå stod inför onsdagens matcher på samma poäng (105).

Nu talar allt för att tabelltvåan Modo behåller sin placering grundserien ut då man körde över Tingsryd fullständigt hemma i Örnsköldsvik. Samtidigt föll nämligen Timrå med 3-4 hemma mot seriesegraren Björklöven.

Modos poängkung Jonathan Johnsson inledde målskyttet och noterades också för två assist i storsegern, något som innebär att han nu är uppe i 76 poäng med en match kvar att spela.

Därmed är han endast en poäng ifrån att tangera tidernas poängrekord i hockeyallsvenskan, som innehas av Pär Arlbrandt från säsongen 2008/2009.

 

Tidernas poängrekord i hockeyallsvenskan

1. Pär Arlbrandt, 77 poäng (08/09)

2. Jonathan Johnsson, 76 poäng (19/20)

3. Jonathan Dahlén, 75 poäng (19/20)

4. Pär Arlbrandt, 72 poäng (06/07)

5. Niklas Olausson, 71 poäng (08/09)

6. Broc Little, 66 poäng (11/12)

7. Conny Strömberg, 64 poäng, (09/10)

Modo nära spel i hockeyallsvenska finalen

Timrå hade det tufft hemma mot Björklöven och låg i inledningen av den sista perioden under med 1-4. Men det skulle bli spännande ändå.

Jonathan Dahlén reducerade med drygt 14 minuter kvar att spela och kort efteråt satte Filip Lander 3-4. Timrå tog ut målvakten i slutminuterna och pressade på för en kvittering, men gästerna höll undan och vann.

Det skulle dock bli högdramatiskt.

Med drygt en minut kvar att spela åkte hemmalagets Sebastian Ohlsson på en utvisning. Timråbänken blev vansinnig och såväl tränare som spelare protesterade vilt mot domarna, som ändrade sitt beslut efter videogranskning.

– Det blev rejält irriterat i båset och sen ändrade domarna beslutet. En märklig sekvens, säger kommentatorn Lena Sundquist i C More.

Men Björklöven höll undan och vann med 4-3.

Därmed är Modo tre poäng före Timrå med en omgång kvar att spela. Dessutom har ångermanlänningarna tolv plusmål att gå på.

– Det är ett bra utgångsläge i och med att vi har det i egna händer, säger Modos sportchef Fredrik Glader till C More.

Timrås tränare Fredrik Andersson:

– Det är klart att det är jobbigt när Modo vinner med klara siffror. Men hockey ska spelas i 60 minuter och vi har en chans till mot Kristianstad. Vi har gjort elva mål tidigare och vi ska försöka göra det igen, säger Andersson.

 

Robin Lindgrens analys inför avslutningen

Det hade kunnat bli ett drama utan dess like - i stället väntar en avslutande omgång där det för Timrå krävs ett mirakel utan dess like. Visst, Timrå möter ett redan avsågat Kristianstads och har ju tidigare visat att de kan göra tvåsiffrigt på svagare motstånd. Men att Timrå ska hämta ikapp tolv mål på ett Modo som dessutom måste bli nollade poängmässigt mot Karlskoga? Nej, det känns inte möjligt.

Modo möter visserligen ett offensivt starkt Karlskoga, men Örnsköldsvikarna får till den matchen tillbaka målvaktsjätten Patrik Bartosak och tränaren Björn Hellkvist kommer inte tillåta någon att vika ned sig så nära mållinjen. 

Därför känns det här redan avgjort, Timrås läge känns alldeles för tufft för att det ska bli spännande. 

 

Modo möter Bik Karlskoga på bortaplan  i sista omgången.

 

Timrå möter Kristianstads IK på bortaplan i sista omgången.