Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mora vann derbyt inför rekordpubliken

Mora vann utematchen mot Leksand inför 17 319 åskådare med 4-1.
- Inramningen var cool, kul att få höra våra fans sjunga också. Men jag är inte så sugen på att spela en utematch igen, sade Moramålvakten Lars Johansson.
Intresset för utematchen i Leksand var så pass stort att läktarkapaciteten ökades under sista dagen. Inramningen och stämningen var också av mycket hög klass under första halvan av matchen.
- Man måste trots allt säga att Leksand har en bra publik. Det var lite fotbollsstämning med mycket sånger. Inramningen var riktigt bra, sade Johansson.

Leksand öppnade bäst

Leksand tog ledningen genom Erik Moe efter dryga nio minuter av andra perioden, en styrning. Då exploderade hemmapubliken. Det målet var rättvist, sett till första perioden då Leksand dominerade och skapade mycket chanser utan att kunna överlista Johansson i Moramålet.
- Jag fick de flesta puckarna i bröstet och då är det lätt att blockera. Hade jag varit utespelare hade jag lagt fler puckar efter isen. Isen var ändå bra och ställde inte till det så mycket, sade Johansson.

Två snabba mål

Mora replikerade snabbt på Leksands ledningsmål. Knappt två minuter senare hade Mora gjort två mål, och tog sedan över matchen och vann mycket säkert.
- Vi hade innan matchen pratat om att inte chansa och att vara snabba i spelvändningarna, det lyckades vi bra med. Kul också att få höra våra supportrar sjunga när det blev lite tystare på övriga sektioner, sade Johansson.
Leksands chans att nå kvalserien är efter förlusten borta. Växjö, Örebro och Rögle har kvitterat ut direktplatserna. Leksand har förlorat tre raka matcher under innevarande vecka och har bara lyckats göra två mål på dessa matcher.

"Vi ska till playoff"

Nu väntar förkvalserien där vinnaren tar den sista platsen i kvalserien. En av motståndarna där kan bli Mora som nu har sex poäng ner till Malmö med två omgångar kvar att spela.
- Vi har två tuffa matcher kvar men vi ska till playoff, avslutade Johansson.

Sune Karlsson/TT