Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mora slår tillbaka: "Det är helt absurt"

Peter Hermodsson. Foto: TOMAS PETTERSSON
Sanny Lindström. Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

Sex stycken hockeyallsvenska klubbar har markerat hårt mot SHL och svenska hockeyförbundet. 

Nu har Moras klubbdirektör Peter Hermodsson rutit ifrån i debatten. 

– Att bli kallad hycklare är helt absurt, säger Hermodsson till Aftonbladet. 

Nästa säsong börjar det nya tv-avtalet gälla. Då kan varje SHL-klubb få upp till 45 miljoner kronor var, medan de hockeyallsvenska klubbarna får nöja sig med som mest 2,3 miljoner. Sex hockeyallsvenska klubbar, däribland Modo, AIK och Leksand, har skickat in en skrivelse till SHL och svenska ishockeyförbundet efter att de tröttnat på den orättvisa ekonomiska situationen.

Aftonbladet var först med uppgifterna. De skriver också att ett annat alternativ är att klubbarna drar sig ur det svenska seriesystemet för att i stället starta en egen liga om inte SHL utökas med fler lag.

Stort hockeybråk

Nu har Moras klubbdirektör Peter Hermodsson uttalat sig i den hett omdebatterade frågan. 

– Vi i Mora IK har inte ändrat någonting av vad vi tidigare har tyckt och sagt. Vi är för att det ska vara enklare att gå upp och att åka ner. Vi tycker fortfarande att det är korkat med de här arenakraven, när det gäller antalet sittplatser. Men att jag på några månader ska få hela SHL att ändra uppfattning är helt befängt. Inte minst med de utmaningar vi har stått inför de senaste månaderna med arenakrav och att bygga ett lag som håller SHL-klass, säger Hermodsson till Aftonbladet. 

Sanny Lindström, hockeytyckare på SportExpressen, skrev i samband med det öppna brevet följande blogginlägg. 

"Eftersom alla 14 klubbar är överens så är jag övertygad att pengarna inte enbart kommer gynna SHL klubbarna utan även svensk hockey. Annars är Moras klubbdirektör Peter Hermodsson en hycklare som var mycket tydlig att han skulle se till att pengarna fördelades i samband med att Mora var på väg upp i SHL i fjol."

"Helt absurt"

Nu har Hermodsson svarat. 

– Att bli kallad hycklare är helt absurt. Vi har blivit symbolen för hela den här diskussionen och det tycker jag är jäkligt konstigt, säger Hermodsson.

– Jag undrar var alla var när jag och Mora IK stångade oss blodiga med det här under många år? Det är bra att det blir en debatt och att vi fortsätter diskutera svensk hockeys framtid. Däremot är det väldigt sent agerat.