Foto: Andreas SandströmFoto: Andreas Sandström
 Foto: Andreas Sandström
Foto: Andreas SandströmFoto: Andreas Sandström
 Foto: Andreas Sandström

Mora möter Leksand - i ett avgörande derby

Publicerad

En direkt avgörande seriefinal väntar mellan Mora och Leksand i kampen om playoffplatsen till SHL.

Och redan nu är psykningarna i gång:

– Ett fulltsatt Tegera är inte så roligt att komma till alla gånger, säger Leksands Martin Karlsson.

– De har haft några plattmatcher, så det är ingen som helst press på oss, säger Moras Linus Johansson.

Timrå tog inte chansen att hänga på tåget till SHL. Efter Moras seger mot Timrå med 4-0 och Leksand seger mot Almtuna med 4-2 står det nu mellan de båda dalalagen i kampen om playoffplatsen till SHL.

Något spelare från de båda dalaklubbarna välkomnar:

– Nu blir det glödhett, riktigt kul, säger Leksands Martin Karlsson.

– Så fort man fick se spelschemat hoppades man på att det skulle vara så att båda lagen hade något att spela för och att vinnaren skulle gå vidare. Så det kommer bli en fantastisk inramning och en jäkligt rolig match, säger Moras Emil Bejmo.

Fördel Mora

Och det är fördel Mora i jakten på avancemang. Efter segern mot Timrå har Mora nu elva poäng att jämföra med Leksands åtta. Målskillnaden talar också till Moras fördel.

– Vi måste vinna stort, med fyra mål. Men det är inte omöjligt. Det blir en jävla rysare. Det kan gå fort i hockey och vi har fantastiska fans som ger oss en enorm kraft, säger Leksands Viktor Mårtensson.

– Leder vi så kommer vi att gå för att göra fler mål. Och då tror jag att vi kommer få chansen att sätta dit dem, säger Martin Karlsson.

"Vi har inget att förlora"

Hemmaplansfördel till trots så vill Leksand lägga över all press på Mora.

– Vi har ingenting att förlora, de kan förlora mycket mer eftersom de sitter i förarsäte, säger Karlsson.

Något Moras Linus Johansson inte håller med om:

– Vi har inte känt press en enda gång i serien, och tydligen så är det vi som ligger före efter fyra raka segrar. De har haft några plattmatcher, så det är ingen som helst press på oss.

 

 

 

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag