Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modostjärnan: ”Det är en naturlig koppling”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Leksand uppges enligt Sportbladet rycka i Modos publikfavorit Patrik Karlkvist.

Som fortfarande har kontakt med Björn Hellkvist.

– Ja, vi hörs då och då, säger Karlkvist till SportExpressen.

Modo och Leksand har en färsk och infekterad rivalitet i modern tid.

Det började med det osannolika kvalet 2016 och späddes på ytterligare i våras då tränaren Björn Hellkvist lämnade Ö-vik för Dalarna under uppmärksammade former.

Kanske kan en Modoit vara på väg att göra en liknande flytt framöver. För enligt Sportbladet är Leksand intresserat av forwardsstjärnan Patrik Karlkvist, som tidigare i höstas vände hem till Modo efter en misslyckad sejour i finska högstaligan.

Karlkvist är fåordig om uppgifterna.

– Jag har varken sett det, eller hört något från min agent. Sedan får inte ens klubbarna i SHL skriva kontrakt just nu som jag förstått det.

Är du öppen för Leksand?

– Det är en känslig fråga med tanke på allt som varit och jag har helt ärligt inte ens tänkt tanken eftersom det här är första gången jag hör om det. Egentligen har jag inga kommentarer.

27-åringen bekräftar däremot att han efter förra säsongen, vid upprepade gånger, haft en kontakt med sin tidigare tränare Björn Hellkvist.

– Ja, vi hörs då och då. Han har hjälpt mig oerhört mycket och är en duktig tränare. Det är en naturlig koppling eftersom vi har en historia med varandra.

Har han ställt frågan om du vill komma till Leksand?

– Nej, inte alls. Vi har pratat om andra saker. Som livet och olika detaljer inom ishockeyn. Han kollade läget när jag lämnade Finland till exempel.

Leksand dementerar 

När SportExpressen når Thomas Johansson, general manager i Leksands IF, hävdar han att klubben inte är ute efter Karlkvists namnteckning. 

– Det stämmer inte. Vi är inte intresserade. 

Sedan sin återkomst från Vasa Sport har Patrik Karlkvist gjort åtta poäng på åtta matcher i Modotröjan.