Modos vilda glädje: Tillbaka till elitserien

Publicerad
Uppdaterad
I säsongens sista match säkrade Modo elitseriekontraktet.
Spelarna jublade på isen samtidigt som hela Örnsköldsvik drog en lättnadens suck.
- Det här är större än SM-guldet. Så känns det nu, säger Mattias Timander till Radiosporten.
Modo har haft en turbulent säsong. Men när allt ställdes på sin spets klarade laget av att ta sig samman.
Två snabba mål i andra perioden räckte till seger även om Södertälje tryckte på i slutminuterna. Att glädjen var enorm bland Modospelarna och hemmapubliken gick inte att ta miste på när slutsignalen gick.

Helt sanslöst

- Det här är helt sanslöst. Det är så jävulskt skönt, säger Mattias Timander till Radiosporten.
- Tankar har krupit på om det skulle gå åt helvete... Det fick bara inte göra det.
Lagkaptenen Per Svartvadet erkänner att han känt tyngden på sina axlar.
– Ja, och tyvärr har jag haft en axel skadad också. Det är skönt, det här betyder mycket för hela stan, säger han till SVT.

Enorm press

– Det har varit en enorm press på oss. Det jobbigaste har varit att man vet hur mycket det betyder för alla.
Så sent som 2007 vann Modo SM-guld. Mattias Timander var en av spelarna som lyfte bucklan då.
- Det här går inte att beskriva. Det här är större än SM-guldet. Så känns det nu. Tänk om vi hade åkt ut, det finns ju inte, säger backveteranen och fortsätter:
- Det har varit en jobbig tid, man har fått kämpa med sig själv och verkligen fått fokusera på rätt grejer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag