Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Modos storform – tar tredje raka

Samuelsson om HV71: ”Kommunikation är alltid nyckelordet”
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN

Modo tog tredje raka vinsten i hockeyallsvenskan.

Efter seger hemma mot Mora befäster laget nu sin plats i toppen av tabellen.

Det var länge en mållös match i Örnsköldsvik när Modo tog emot Mora hemma i Hägglunds arena.

Efter en mållös första period såg även den andra perioden ut att gå mållös, men då ryckte hemmalaget ifrån och tog kommandot i matchen.

Efter att Moraförsvaret slarvat i uppbyggnadsspelet hamnade Markus Modigs helt fri framför kassen och kunde sätta dit matchens första mål. Med 54 sekunder kvar av perioden skulle Modo även utöka sin ledning till 2-0, denna gång genom Mikkel Aagaard efter en målvaktsretur.

Tog tredje raka segern

Hemmalaget Modo fortsatte sedan att rycka ifrån, och gjorde även 3-0 när Oscar Pettersson satte dit pucken tidigt in i den tredje och sista perioden.

Mora kom aldrig riktigt tillbaka in i matchen. Med dryga fem minuter kvar att matchen tog bortalaget ut målvakten i ett sista desperat försök att få med sig något från matchen, och man skulle få in en reduceringspuck genom Bobby MacIntyre men det räckte inte till något mer. Modo vann med 3-1.

I och med segern tog Modo sin tredje raka vinst, och ligger just nu på en andraplats som dock kan tas över av toppkonkurrenten Björklöven vid seger. 

För bortalaget Mora ser det mer tungt ut, där laget just nu parkerar på en elfteplats efter att ha förlorat sin tredje raka match.

 – Vi växlar upp i slutet av andra perioden, och sätter oss i förarsätet som gör att vi kan spela på ledningen på ett bra sätt.  Vi ska vara nöjda med insatsen i dag men vi har samtidigt lite mer att ge, säger Modos tränare Mattias Karlin till C More.

Drömmål när Tre Kronor vann mot Ryssland