Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modos starka vändning – går upp i serieledning

Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Sjätte raka segern för Modo.

Då klättrade man förbi AIK i den hockeyallsvenska tabellen.

Modo har nu stått för sin bästa säsongsstart sedan 1975.

– Det är otroligt kul, säger Daniel Sylwander till Hockeypuls.

Modos framfart i hockeyallsvenskan fortsätter.

Efter fem raka segrar ställdes laget på söndagen mot Västerås i ett hemmamöte. Eftersom AIK förlorat sin match mot Almtuna hade Modo möjlighet att gå upp i serieledning.

Men det började bäst för Västerås i Fjällräven center.

Lukas Zetterberg såg till att gästerna ledde med 1-0 efter en period, och Acke Ringström gjorde 2-0 i början av den andra. Men sedan åt sig Modo både i kapp och förbi.

Jonathan Johnsson inledde målskyttet i den 25:e minuten, och 13 minuter senare kunde Henrik Björklund se till att Modo gick inledde den sista perioden med en 4-2-ledning.

Modo leder hockeyallsvenskan

Anthon Eriksson injicerade en dos spänning i matchen med sitt reduceringsmål till 4-3 i den andra perioden.

Kort därefter trodde Lukas Wernblom att han stängt matchen, efter att ha plockat upp en retur och skickat in 5-2. Men målet dömdes bort för spark i situationen innan.

Västerås plockade ut målvakten Samuel Ersson med en och en halv minut kvar, och inledde en rejäl forcering. Gästerna hade flera chanser att kvittera – men fick inte dit pucken.

Modo vann med 4-3. Segern var lagets sjätte raka och innebär att laget är nya serieledare.

Uppmaningen till fansen

Enligt statistikkontot Domarna.se har Modo inte haft en bättre säsongsledning sedan 1975.

– Det är otroligt kul. Vi har en fantastisk moral i laget och vi har lyckats vända många matcher. Det finns ett lugn i gruppen. Sedan har vi ett spelsystem som funkar och som sitter i vår ryggmärg, säger Daniel Sylwander till Hockeypuls.

Det enda negativa Sylwander tagit med sig från säsongsinledningen är de stundtals sviktande publiksiffrorna. Nu skickar han en uppmaning till fansen.

– Vi är här för att vi älskar att spela hockey. Fortsätter vi så här kommer fler lockas hit. Jag tycker att publiken borde komma hit för vi spelar en rolig hockey. Och vi vinner matcher. Det är väl det man vill se?

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Modo – direkt i Messenger 

FÅ BÄST KOLL! Följ VIK Hockey – direkt i Messenger