Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modos sportchef utsatt för dödshot efter raset

Modos sportchef Fredrik Glader fick efter matchen mot Mora ta emot dödshot.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Modo har haft en tung säsong och föll under onsdagskvällen mot Mora. 

Efter matchen fick klubbens sportchef Fredrik Glader ta emot dödshot. 

– Jag är jävligt förbannad. Skit och kritik kan jag ta, men oavsett yrke är detta att kliva över grövsta gränsen, säger Glader. 

Modo är satt under tuff press i hockeyallsvenskan och ligger på tolfte plats efter 44 spelade matcher. På onsdagen ledde laget med 4-0 mot Mora – men föll tungt efter förlängningen. 

Efter matchen skrev klubbens sportchef Fredrik Glader ett Facebook-inlägg där han delade en bild med kommentarer från ett kommentarsfält på Instagram.

”Spräng Fjällräven c i luften, bränn alla flaggor, visa att det får vara nog. Fredrik Glader: avsluta ditt liv innan någon annan gör det åt dig”, skriver en anonym person i kommentarsfältet.

Sportchefen tar kommentaren på stort allvar. ”Nu får det fan vara nog”, skriver Glader själv i sitt Facebook-inlägg och när SportExpressen pratar med honom utvecklar han sina tankar. 

”Jag blir jävligt förbannad”

– Jag blir jävligt förbannad. Skit och kritik kan jag ta. Det har jag inte problem med. Det är en klubb som berör. Jag är glad att det finns ett engagemang, men oavsett yrke är detta att kliva över grövsta gränsen, säger Fredrik Glader. 

Glader har fått utstå tuff kritik tidigare – men det här är den första gången han utsätts för denna typ av dödshot. 

– Jag har fått något liknande tidigare, men det var inte lika utformat som det här var. Så extremt har det inte varit tidigare, säger han och fortsätter: 

– Jag har fått upprörda mejl. De har kastat skit och sådana saker. Men detta är ett yrke då man måste vara beredd på att ta kritik. Jag vill inte tycka synd om mig själv, det här är ett yrke där man får ta emot hårda ord. Men här går man går över gränsen. Skriver man sådana saker hoppas jag att man kan ”facea” det och stå för konsekvenserna. 

Kommer ni vidta några åtgärder efter kommentaren?

– Jag vet att det är skickat vidare till Modos och hockeyallsvenskans säkerhetsavdelning. 

Modo skrev under natten till torsdagen ett officiellt uttalande på sin hemsida i samband med händelsen. 

MODO Hockey fördömer kraftigt det inträffade och ser allvarligt på händelsen. I nuläget är MODO Hockey i kontakt med HockeyAllsvenskans säkerhetsorganisation och klubben kommer att följa de direktiv och riktlinjer som de ger”.