Modos nya fiasko – förlänger sviten

Foto: C More
Foto: C More
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Tre raka förluster blev en fjärde.

Modo föll även hemma mot Almtuna under måndagskvällen och förlorade därmed alla matcher mot Uppsalalaget i grundserien.

– Jag tycker vi har haft ett bra påslag i alla de matcherna, säger Almtunas tränare Robert Kimby i C More.

I fredags tappade Modo en tvåmålsledning till förlust mot nästjumbon Kristianstad och under måndagskvällen var det dags för en ny hemmaförlust.

Almtunas poängkung Jesper Norbäck prickade in matchens första mål i början av den andra perioden och därefter drygade Victor Aronsson ut i tredje.

Theodor Niederbach fick in en reducering från nära håll men det hjälpte inte för Modo som förlorade sin fjärde raka match. Laget har fortfarande inte tagit någon trepoängare under sin nye tränare Magnus Sundquist.

Modo förlorade alla matcher

Almtunas tränare Robert Kimby är dock nöjd. Hans lag vann alla fyra matcher mot Modo i grundserien.

– Jag tycker vi har haft ett bra påslag i alla de matcherna och vågat spela vårt spel, vågat äga pucken. Det har gett resultat, säger Kimby i C More.

Det allra sista som hände i matchen var att pucken tog i Almtunas ribba men laget hade marginalerna med sig och fick med sig tre poäng hem.

– Det brukar alltid bli så här när det är ett måls skillnad, att man alltid vaskar fram lite chanser. Det är riktigt nära även om det bara är en och en halv sekund kvar. Jag tycker vi gör en bra match, framför allt i första och spelar bra bitvis i tredje, säger Kimby.

Modo är tolva i hockeyallsvenskan och Almtuna går upp på tionde plats i och med segern.

Övriga matcher i hockeyallsvenskan

Södertälje-Västerås 3-2 (efter straffar)

Västervik-Mora 0-4