Foto: RONNY JOHANNESSONFoto: RONNY JOHANNESSON
 Foto: RONNY JOHANNESSON
Foto: MICHAEL BERGGRENFoto: MICHAEL BERGGREN
 Foto: MICHAEL BERGGREN

Modos guldhjälte lägger av: "Önskar lycka till"

Publicerad

Karol Krizan var en av de stora hjältarna när Modo tog SM-guld 2007. 

Nu väljer han att avsluta sin karriär, 36 år gammal. 

Karol Krizan kom till Modo säsongen 2005 från HKM Zvolen i hemlandet Slovakien och var då inte något känt namn för den svenska publiken. Och han såg inte ut att bli långvarig i Örnsköldsvik. Tränaren Harald Lückner gillade inte vad han såg av Krizan och ville skeppa i väg honom, men det blev ingen affär. 

Krizan fick sin chans - och tog den. 

Han var given förstaspaden i tre säsonger, och under den andra var han en av de stora hjältarna när Modo tog guld. 

"Modos bäste målvakt genom tiderna"

Efter halva sin fjärde säsong fick Krizan sparken från klubben och karriären gick vidare i bland annat Italien, Norge och Slovakien. Men han hade lämnat ett rejält avtryck i hockeystaden Ö-vik. 

2016 hamnade han på plats 19 över Modos 100 bästa spelare någonsin i tidningen Allehanda

"Karol Krizan, slovaken som såg ut att säga adjö när han kom, men som i stället blev Modos bäste målvakt genom tiderna.", skriver tidningens krönikör Per Hägglund om Krizan.  

Nu senast representerade han HK 32 Liptovsky Mikulas i Slovakien och Krizan har nu bestämt sig för att avsluta sin karriär. 

"Vi tackar för insatsen i vår klubb och önskar lycka till i framtiden", skriver klubben på sin hemsida. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag