Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Modos gest på årsdagen av Markus Olssons död

Markus Olsson. Foto: MODO
Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATTIAS TENGBLAD
Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN

Det har nu gått över ett år sedan målvakten Markus Olsson avled.

Nu har Modo hockey valt att instifta en fond i 20-åringens ära, rapporterar Örnsköldviks allehanda.  

Modos talangfulle målvakt Markus Olsson hittades död i Örnsköldsviks hamn i april. Då hade han eftersökts i över ett dygn. 

20-åringens död blev en omtumlande upplevelse för Modo. För att fira Olssons minne spelade samtliga av Modos representationslag med hans initialer på sina hjälmar under den gångna säsongen. 

Markus Olsson får stipendium

Och nu, ett år efter dödsfallet, har Modo sjösatt ännu en hyllningskampanj: en fond i Olssons minne, med ett tillhörande stipendium. 

– Väldigt tidigt beslutade vi att vi skulle ha en fond i Markus Olssons minne för att målvakter i regionen som visar kamratanda och samma fina mänskliga värden som Markus stod för. Det baseras mycket på att man ska vara en framstående målvakt, men fram för allt en bra kompis, en fin person som kommer att få ett uppmuntringspris, säger Modo hockeys marknads- och presschef Frank Eriksson till Örnsköldsviks allehanda. 

– Det priset kommer att att delas ut vid vårt årsmöte. Sedan exakt hur det ska gå till, hur kriterierna är, håller vi på att arbeta med nu. Det är heller inte klart med vilka som ska sitta i juryn.

"Familjen stöttar initiativet"

Planen är att klubbar i Ångermanland kommer att få nominerade ungdomsmålvakter till priset. 

– Vi har informerat Markus Olssons familj och de stöttar det här initiativet. Dessutom tog vi fram klistermärken för att hedra Markus som vi sedan sålde och de pengarna kommer att ligga som en grund i fonden. Dessutom går Modo Hockey in med en slant varje år, säger Eriksson. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!