Markus Olsson. Foto: MODOMarkus Olsson. Foto: MODO
Markus Olsson. Foto: MODO
Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅNFoto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATTIAS TENGBLADFoto: MATTIAS TENGBLAD
 Foto: MATTIAS TENGBLAD
Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅNFoto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN

Modos gest på årsdagen av Markus Olssons död

Publicerad

Det har nu gått över ett år sedan målvakten Markus Olsson avled.

Nu har Modo hockey valt att instifta en fond i 20-åringens ära, rapporterar Örnsköldviks allehanda.  

Modos talangfulle målvakt Markus Olsson hittades död i Örnsköldsviks hamn i april. Då hade han eftersökts i över ett dygn. 

20-åringens död blev en omtumlande upplevelse för Modo. För att fira Olssons minne spelade samtliga av Modos representationslag med hans initialer på sina hjälmar under den gångna säsongen. 

Markus Olsson får stipendium

Och nu, ett år efter dödsfallet, har Modo sjösatt ännu en hyllningskampanj: en fond i Olssons minne, med ett tillhörande stipendium. 

– Väldigt tidigt beslutade vi att vi skulle ha en fond i Markus Olssons minne för att målvakter i regionen som visar kamratanda och samma fina mänskliga värden som Markus stod för. Det baseras mycket på att man ska vara en framstående målvakt, men fram för allt en bra kompis, en fin person som kommer att få ett uppmuntringspris, säger Modo hockeys marknads- och presschef Frank Eriksson till Örnsköldsviks allehanda. 

– Det priset kommer att att delas ut vid vårt årsmöte. Sedan exakt hur det ska gå till, hur kriterierna är, håller vi på att arbeta med nu. Det är heller inte klart med vilka som ska sitta i juryn.

"Familjen stöttar initiativet"

Planen är att klubbar i Ångermanland kommer att få nominerade ungdomsmålvakter till priset. 

– Vi har informerat Markus Olssons familj och de stöttar det här initiativet. Dessutom tog vi fram klistermärken för att hedra Markus som vi sedan sålde och de pengarna kommer att ligga som en grund i fonden. Dessutom går Modo Hockey in med en slant varje år, säger Eriksson. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag