Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Modos comeback – krossade Karlskrona

Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN

Modo har blandat och gett under inledningen av hockeyallsvenskan.

I kväll kom man dock med tydliga besked:

5-1 när laget körde över Karlskrona på hemmaplan.

– Jag tror det var viktigt, inte bara för oss själva, utan för hela Örnsköldsvik. Vi ville visa att vi var tillbaka på banan, säger Joakim Hagelin till Allehanda.

Topptippade Modo har inte övertygat under hösten och stod inför gårdagens hemmamatch mot Karlskrona på en seger på fyra matcher.

För ett par dagar sen åkte man på en blytung 2-6-förlust nere i Södertälje.

Nu kom islossningen.

Modo vann med 5-1 mot Karlskrona i en seger som spikades i den sista perioden. Patrik Karlkvist hade gett hemmalaget ledningen efter fyra minuter och i mitten av mittenperioden ökade Henrik Björklund på till 2-0 i spel fem mot fyra.

Modo krossade Karlskrona med 5-1

När samme Björklund sen satte 3-0 i inledningen av den tredje såg det mörkt ut för gästerna. Inte blev det mycket ljusare när Patrik Karlkvist omgående satte sitt andra för kvällen.

4-0 och matchen var avgjord.

Mattias Norlinder ökade på till 5-0 och Karlskrona tog en timeout. Daniel Norbe fick in reduceringen i matchens sista minut, men det var så klart bara kosmetika för gästerna.

Modo vann med 5-1 och det var ett viktigt statement, enligt Joakim Hagelin.

– Jag tror det var viktigt, inte bara för oss själva, utan för hela Örnsköldsvik. Vi ville visa att vi var tillbaka på banan och jag tycker faktiskt vi gör en bra match i 60 minuter i dag, säger han till Allehanda.