Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modos besked: ”Vi jobbar på andra spår”

Mattias Karlin.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Modos sportchef Fredrik Glader.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Björn Hellkvist.Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

Under torsdagskvällen briserade ett rykte i sociala medier som gör gällande Västerviks tränare Mattias Karlin är på väg till Modo.

Karlin, som har en naturlig koppling till Modo med tanke på sin historia som spelare i klubben.

Men ryktet plockas ner kraftigt av båda klubbarnas sportchefer.

– Ingen har kontaktat mig, säger Emil Georgsson.

– Det började precis smattra i min telefon, och jag undrade vad det är som händer, säger Modos sportchef Fredrik Glader.

Mattias Karlin har ett färskt kontrakt med Västervik.

Precis som Björn Hellkvist hade i Modo, som Leksand köpte ut honom från, efter en segdragen process, som Modo i början sa blankt nej till.

– Vi kommer inte att vika en tum, sa sportchefen Fredrik Glader.

Trots det så hamnade Björn Hellkvist i Leksand.

Modo: ”Vi jobbar på andra spår”

Nu går rykten om att Modo försöker göra exakt samma sak som Leksand gjorde när man försökte värva en tränare med ett treårskontrakt i en annan klubb.

– Jag har pratat med Emil Georgsson i kväll, för att försäkra honom om att vi inte kontaktat Mattias Karlin, och vi skulle absolut inte göra det, utan att kontakta Västervik först, säger Fredrik Glader.

Är Mattias Karlin aktuell för er?

– Nej, vi jobbar på andra spår.

Samtidigt sa du att ”Ni inte kommer att vika en tum” i affären med Björn Hellkvist, ändå tränar han Leksand nästa säsong. Kan vi lita på dina ord?

– Det är bara att fråga både Emil Georgsson och Karlin själv. Vi har inte varit i kontakt med någon av dem. Som jag sa, så jobbar vi på andra spår, säger Glader.

Västervik om Mattias Karlins framtid 

Emil Georgsson har också haft en mobiltelefon som plötsligt började gå varm under Valborgskvällen.

– Om det är så här, så vore det bra om vi fick reda på det. Men hittills har jag inte hört ett ord, säger Georgsson, som också bekräftar att han haft kontakt med Glader sedan ryktet började cirkulera:

– Han ringde mig precis, och sa att han hade andra namn som man diskuterar. Som jag sa, så har ingen ringt om Mattias Karlin. Samtidigt är jag inte ens säker på att han skulle hoppa på Modo, då hans familj trivs och äldsta dottern ska börja skolan här till hösten, säger Georgsson.

Mattias Karlin bemöter själv uppgifterna i VT, och förnekar också kontakt:

– Jag har inte hört någonting från Modo överhuvudtaget, skriver Karlin till VT.