Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modos besked: Nu överklagas beslutet

Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN

Hockeysäsongen stängdes och Modos SHL-dröm sprack.

Nu agerar klubben.

Genom att överklaga Svenska ishockeyförbundets beslut till Riksidrottsnämnden.

”Vi anser att det inte är styrkt på vilket regelverk beslutet är grundat”, skriver de på sin hemsida.

Modo slutade tvåa i hockeyallsvenskan och vann också det första mötet med Björklöven i den hockeyallsvenska finalen.

Sen tog det stopp.

Under måndagen kom det definitiva beskedet från Svenska ishockeyförbundet att hockeysäsongen 2019/2020 är över, med anledning av coronavirusets spridning. Den ångermanländska klubben har under en tid visat sitt missnöje över situationen och krävt att förbundet ska se över hur de ska göra med upp- och nedflyttningar.

Deras beslut? Att samtliga lag stannar kvar i den serie som de tillhörde under säsongen.

Nu har Modo lämnat in en överklagan till Riksidrottsnämnden där man bestrider Svenska ishockeyförbundets beslut.

”Modo Hockey har enligt tidigare kommunikation sökt möjligheter att driva frågan vidare om sportslig- och ekonomisk kompensation med hänvisning till Svenska ishockeyförbundets beslut om att stänga säsongen”, skriver klubben på sin hemsida.

Modo överklagar förbundets beslut

Pressmeddelandet fortsätter:

”Vi anser att det inte är styrkt på vilket regelverk beslutet är grundat samt att det saknas konsekvensanalyser för hur detta beslut påverkar såväl ligor som klubbar”.

”Vi har full förståelse för den svåra situation världen befinner sig i kopplat till Coronaviruset och vår ambition är inte att återuppta spel den här säsongen. Vår önskan är att se över möjligheterna till sportslig- och ekonomisk rättvisa för samtliga inblandade parter”.

SportExpressen var under måndagen i kontakt med Modos vd Johan Widebro.

Det är ju många som skriver att ni är fräcka som ”kräver” en plats i SHL när ni inte ens är klara för det slutgiltiga kvalet uppåt, att till exempel Timrå och Västerås har lika mycket rätt att få kvala upp?

– Det är ju rätt. Det är ju så att tio lag inte är klara för SHL egentligen, två i SHL och åtta i Hockeyallsvenskan. Så det har jag full förståelse för att folk tycker, sa han då.

Vad är det för åtgärder ni kan komma att ta, och vad kan ni ställa för krav på förbundet?

– Egentligen har vi inte diskuterat det så detaljrikt, vi anser att på något sätt bör det här avgöras via tävling och inte via en snabb beslutsprocess. Vi ska undersöka vilka sätt som vi kan driva det här vidare på.