Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modo värvar tidigare kvalhjälten från SHL

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Markus Modigs var en av kvalhjältarna när Oskarshamn tog klivet upp till SHL 2019.

Efter två säsonger i högstaligan blir det nu åter en flytt till Hockeyallsvenskan för den Vimmerby-fostrade forwarden.

SportExpressen kan avslöja att han är klar för Modo till nästa säsong.

– Kommenterar inte enskilda namn som är under kontrakt i andra klubbar, säger sportchefen Fredrik Glader.

Dessutom ska Almtunas Filip Hasa vara högaktuell för Ö-vikslaget.

Efter en misslyckad och turbulent säsong lyckades Modo under söndagen, efter två raka segrar över Björklöven i helgen, säkra det allsvenska kontraktet för säsongen 21/22.

Parallellt med att Modo kämpat med näbbar och klor för att befästa sin status i Hockeyallsvenskan har ett arbete för hösten pågått. 

Modo har totalt tolv avtal säkrade från den befintliga truppen (så länge inget SHL-lag norpar någon av spelarna innan 15 juli) och dessutom finns en förhoppning att stortalangen William Strömgren ska stanna i föreningen. Det berättade SportExpressen under söndagseftermiddagen. 

– Vi har lämnat ett oerhört bra erbjudande och ser honom i en topproll kommande säsong, förklarade Fredrik Glader.

Överens med Oskarshamns kvalhjälte

Modo har under den senaste tiden dessutom sökt spelare utifrån som kan spetsa och bredda herrlaget, och vad SportExpressen erfar har klubben hittills lyckats landa två förstärkningar för kommande vinter. 

Ena spelaren är Markus Modigs, som tillhört Oskarshamn sedan 2018. Redan under sin första säsong med Smålandslaget var han med och förde IKO till SHL efter att Timrå besegrats i direktkvalet. 

28-åringens avtal med Oskarshamn löper ut till våren och SportExpressen kan nu avslöja att Modo lyckats säkra Modigs tjänster.

– Jag kommenterar aldrig spelare som tillhör andra klubbar, svarar Glader kortfattat. 

Almtunas backtalang kan vara på väg till Ö-vik

Förutom Modigs ska backen Filip Hasa vara på tapeten för Modo. Enligt flera uppgiftslämnare har en kontakt mellan parterna funnits under en längre tid och innan transferfönstret stängde 15 februari ska Modo, som man gjorde med Villiam Haag, ha försökt köpa loss Hasa från Almtuna.

Då avböjde Uppsalalaget förfrågan från Modo, men efter det har Hasas representanter fortsatt fört en dialog med den allsvenska tabelltolvan. 

20-årige Hasa representerade Frölunda under hockeygymnasie-tiden mellan 2015 och 2019. Under dessa år hann den spelskicklige backen med sju SHL-matcher innan han flyttade till Almtuna 2019. 

Där har han utvecklats till en av lagets ledande backar och är med sina 16 poäng lagets nästa bästa poängback efter Marcus Karlström.