Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modo värvar doldis – efter NHL-tappen

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Martin Kaut och Aleksi Heponiemi har lämnat Örnsköldsvik för att testa vingarna i Nordamerika. 

Nu kan SportExpressen avslöja att Modo värvar centern Adam Rockwood, 25, för att fylla upp en av de tomma platserna. 

Modo fick förra veckan vinka av både Martin Kaut och Aleksi Heponiemi, som inom kort ansluter till Colorados respektive Floridas träningsläger. 

Därmed har Ö-vikslaget tappat två av sina främsta forwards i ett prekärt läge då klubben slåss om att undvika bottenträsket i Hockeyallsvenskan. Modo har som ambition att nå en topp sex-placering när grundserien är färdigspelad. 

En spelare som nu ska försöka hjälpa klubben dit är en 25-årig kanadensare vid namn Adam Rockwood. 

SportExpressen har enligt flera av varandra oberoende uppgiftslämnare fått erfara att Modo skrivit ett kontrakt med Rockwood för resterande delen av säsongen. 

Aldrig tidigare spelat i Europa

Rockwood har inte tillhört någon förening denna vinter, men förra säsongen gjorde han två poäng på åtta AHL-matcher för Springfield Thunderbirds. Han tillhörde även Greenwille Swamp Rabbits i ECHL där han producerade betydligt bättre, 35 poäng på 49 matcher. 

Den 178 centimeter långa kanadensaren har aldrig spelat i Europa, men ändå bekantat sig med stor rink då han under sin collegekarriär tillhörde Northern Michigan University som spelar på en isyta som liknar Sveriges.

SportExpressen har försökt kontakta Modos sportchef Fredrik Glader utan framgång.