Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Modo var bedrövliga – saknas rätt mycket”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Torsk med hela 7-0 senast – Modo imponerar inte i hockeyallsvenskan. 

Nu ryter hockeylegendaren Peter Forsberg ifrån. 

– Man ska inte förlora med 7–0. Modo var bedrövliga. Från det man trodde att Modo skulle vara så saknas rätt mycket, så mycket kan man säga, säger ”Foppa” till Aftonbladet. 

Örnsköldsviksklubben har inte alls fått till det den här säsongen. Förlust efter förlust och endast 16 inspelade poäng på 14 matcher hittills. 

Modos säsongs har inte levt upp till förväntningarna – och under tisdagen kom en ny, tung och stor chockförlust. 

I Norrköping åkte Modo på en svindlande 7-0-förlust mot Vita Hästen. 

”Modo var bedrövliga”

En match som den före detta klubbikonen Peter Forsberg följde från tv-soffan – och han var minst sagt inte glad. 

– Ja, jag såg den och det enda man kan ta i försvar är att man varit ute på en lång roadtrip. Sedan känns det som att lag förlorar med stora siffror, mer än under en vanlig säsong. Om det har med att det inte är någon publik på läktaren vet jag inte. Från det man trodde att Modo skulle vara så saknas rätt mycket, så mycket kan man säga, säger ”Foppa” till Aftonbladet och lägger sedan till: 

– Men, man ska inte förlora med 7–0. Modo var bedrövliga.

”En bit till Timrå och Löven”

I hockeyallsvenskan är det framför allt två lag som dominerar. Timrå har tio raka segrar och 8-1 i målskillnad senaste två matcherna. De toppar serien med 35 poäng. Två poäng bakom dem ligger Björklöven som inledde säsongen väldigt starkt och hade en förlustfri svit fram till november då de förlorade med 4-1 mot Södertälje. Senast blev det förlust mot Tingsryd efter förlängningen (4-3).

Peter Forsberg säger att han tror att Modo kommer klättra i tabellen och tar flera segrar för att närma sig toppduon. 

– Vad saknas egentligen? Från det man trodde att Modo skulle vara så saknas rätt mycket, så mycket kan man säga. Jag tror att man kommer klättra men det är en bra bit upp till Timrå och ”Löven”, säger Forsberg.

Modo ligger alltjämt på plats 14 i tabellen. På söndag väntar AIK på bortais.