Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modo tog tredje raka segern – efter kross

Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Adam Tambellini klev ut ur planet och rakt in i Modos förstakedja.

Resultatet i debuten: 5-1 mot Vita Hästen.

Lagets tredje raka seger.

– När Modo hörde av sig var beslutet enkelt, säger han till klubbens hemsida.

Topptippade Modo fick en tung start på hösten och inledde hockeyallsvenskan med tre förluster på de fyra första matcherna.

Nu är läget ett helt annat.

Under onsdagskvällen bärgades tredje raka trepoängaren då ångermanlänningarna körde över Vita Hästen med 5-1 hemma i Fjällräven Center. Det var ett ruskigt effektivt hemmalag som kopplade greppet redan i den första perioden då Jonathan Johnsson satte 1-0 i den elfte minuten.

Modo krossade Vita Hästen

Tom Hedberg ökade på ledningen ett par minuter senare och i periodens sista minut kom också 3-0. Den här gången från Joakim Hagelin, som satte sitt första för säsongen.

Vita Hästen fick in en reducering genom Simon Krekula, men det var aldrig något snack om vilka som skulle ta hem segern. Modos skyttekung Henrik Björklund stängde matchen med sitt sjunde mål för säsongen, ett mål som innebar 5-1 för Modo.

I och med segern går laget upp på fjärde plats i tabellen.

Modos jetlaggade nyförvärv Adam Tambellini anlände till Örnsköldsvik på tisdagseftermiddagen, gjorde sitt första ispass med laget på onsdagsförmiddagen och klev rakt in i Modos förstakedja.

Storebrorsan Jeff Tambellini spelade i Modo 2014 och har spelat en betydande roll för övergången från AHL-laget Belleville Senators.

– Ja, han har pratat väldigt gott om den här organisationen, säger Adam Tambellini till Modos hemsida.

– Jag ville till Sverige, mycket på grund av att Jeff hade så mycket bra saker att säga om hockeyn här och när Modo hörde av sig var beslutet enkelt. Vi pratade första gången för en vecka sedan och därefter gick det undan. Min största tillgång är skottet, jag är mer skytt än något annat, och en stor nyckel i mitt spel är powerplay.