Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Modo spikade igen – bröt Västerås svit

Erik Hanses klappas om av lagkamraterna efter att han spikat igen. Foto: C MORE

Modo bröt Västerås segersvit på hemmais. 

Tacka Erik Hanses för det. 

Målvakten stod för en mycket stabil insats när Modo segrade med 2-0. 

Modo fick inte riktigt den start som de hade önskat på sin roadtrip när de ställdes mot Västervik senast. Modo var i underläge sent i matchen, men lyckades tack vara en sen kvittering få med sig en poäng från östra Småland.

– Vi hade ganska mycket puck mot Västervik, men vi gav upp puckar lite lätt och fick en del spelvändningar emot oss, sa Modotränaren Björn Hellkvist. 

Dessutom var det ingen riktig skottvilja i laget mot Västervik, så Hellkvist var tydlig med att hans Modo skulle behöva höja sig rejält för att få med sig något därifrån. Västerås kom till matchen med sex raka hemmasegrar och dessutom en målvakt - i form av Samuel Ersson - i form. 

– Jag tror att det blir en tuff match. Blir det en målsnål match är det till vår fördel. Det är inte så att vi kommer spela defensivt, men Västerås är ett svårt lag att göra mål på så vi har inte råd att släppa för många mål, sa Hellkvist. 

Hanses höll nollan när Modo tog en tung seger

En som lyssnade på sin tränares ord var Modomålvakten Erik Hanses. 

För även om Modo öppnade bäst och fick en puck förbi Ersson efter en delikatess signerad Tobias Ericsson. Han slog en passning via kortsargen, på samma sätt som Elias Pettersson gjort i NHL, som Anton Karlström hann först på och slog in 1-0-målet. 

I den andra perioden var Västerås mycket piggare och Hanses fick då visa upp sig. Västerås vaskade fram ett antal fina chanser, men Hanses stod pall. 

Hanses stod faktiskt emot allting som Västerås kastade mot honom och i slutskedet av matchen kunde Modo i stället säkra segern när Joakim Hagelin satte 2-0 i öppen kasse. 

Segern var tung för Modo i kampen om en bra placering i den kommande kvalserien. AIK och Oskarshamn har skaffat sig ett näst intill ointagligt försprång gällande de två översta platserna. Bakom dem har Västerås haft ett grepp, men Modos seger gör att de nu knappar in på VIK och minskar poänggapet till tredjeplatsen till blott fyra poäng.