Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Modo sätter press på HV71 i toppen

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Viktig seger för Modo. 

Tabelltvåan vann bekvämt borta mot Tingsryd och knappar in på HV71 i tabelltoppen. 

– Vi kommer ut som ett helt nytt lag i andra perioden och styr den ganska rejält, säger Modos tränare Mattias Karlin till C More.. 

Modo har hackat i tabellen sedan jul. Det har bara blivit en seger på de tre senaste matcherna, men trots det har Modo legat kvar på andraplats i hockeyallsvenskan.

Men på fredagskvällen kom en efterlängtad trepoängar för topplaget. Modo vann med 3-1 borta mot Tingsryd och knappar in på HV71 i toppen av serien.

Efter en mållös förstaperiod blev det islossning för Modo i andra perioden. Mikkel Aagards gjorde 1-0 i numerärt överläge efter en dryg minut. Riley Woods gjorde 2-0 bara minuten senare innan Mikkel Aagard gjorde sitt andra mål för kvällen tolv minuter in i mittenperioden.

– Jag tycker att vi börjar trevande i första. Trögt och vi jobbar för mycket en och en, säger Modos tränare Mattias Karlin.

– Vi kommer ut som ett helt nytt lag i andra perioden och styr den ganska rejält. Vi får utdelning och skulle gjort ett par till. Tredje perioden spelar vi också på ett ganska bra sätt, fortsätter han. 

Till slut vann Modo med 3-1. 

Modo ligger nu en poäng efter HV71. Serieledarna från Småland har dock en match mindre spelad än Modo. 

Tingsryd är fast i bottenstriden av tabellen. TAIF har tre poäng ner till Södertälje under kvalstrecket.