Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modo riskerar att bli av med sin hemmaarena

Modo spelar sina matcher i Fjällräven center. Foto: Mats Andersson
Foto: Håkan Nordström/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Modo har det allt annat än lätt för tillfället.

Efter att ha åkt ur SHL under dramatiska former förra våren, så har man inte fått spelet att stämma i Hockeyallsvenskan.

Och nu kommer nästa tunga smäll för den klassiska klubben: Man ser ut att bli av med sin arena, skriver Allehanda.

Modo Hockey har mått bättre än man gör just nu.

Under en direkt avgörande match mot Leksand åkte man förra våren ur SHL, och klubblegendarer som Peter Forsberg syntes kasta ett matchprogram i vrede på läktaren.

Det var första gången på 31 år som klubben åkte ur högstaserien – och den tilltänkta vägen tillbaka har inte varit någon dans på rosor.

Ligger pyrt till i tabellen

Modo ligger på elfte plats i tabellen, och har fem poäng både upp och ner till närmaste streck.

Nyligen sparkade klubben sin tränare Andreas Johansson, och nu hoppas man på att vända den negativa spiralen hela klubben hamnat i.

–Det är ett oerhört tråkigt besked. Det är helt på grund av uteblivna resultat och ingenting annat. Johansson är en uppskattad medarbetare, sa klubbchefen Johan Widebro till Allehanda då.

Kan bli av med arenan

Men inte nog med att Modo har det svårt sportsligt. Även utanför rinken har klubben haft problem, då främst med det ekonomiska.

Nu har en utredning gjorts gällande om kommunen ska ta över Fjällräven Center, och denna kom fram till att så bör bli fallet. Att fortsätta som i dag skulle med största sannolikhet rendera i konkurs för klubben, skriver Allehanda.

Nu återstår två alternativ: Antingen tar kommunen över arenan direkt, eller så går de via Modos bolag Evenemangsbolaget AB (som redan formellt äger arenan). Oavstett så lär prislappen bli hisnande enligt utredningen: Minst 126,3 miljoner kronor.