Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Modo-profilen och familjen i bilolycka

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Widebro och hans familj var med om en olycka på fredagskvällen.
Foto: Räddningstjänsten
Johan Widebro.
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN

I fredags voltade en barnfamilj över ett broräcke i Vilhelminafjällen.

I bilen satt Johan Widebro, vd för Modo Hockey, och hans familj.

– Man är otroligt tacksam över att det har gått bra. Vi har haft maximal tur, säger Widebro till Folkbladet.

Det var vid 18-tiden i fredags kväll som bilolyckan inträffade, då en personbil voltade över ett broräcke i Vilhelminafjällen och landade på taket. Det var Modo Hockeys vd Johan Widebro som färdades i bilen, tillsammans med sin fru och sina två söner.

– Det var otroligt halkigt. Det är en utförsbacke och så blir det en kurva. Eftersom det var så halkigt klarade vi inte kurvan utan körde igenom räcket och voltade ner på isen, berättar Widebro för Folkbladet.

Widebro berättar om olyckan

Enligt tidningen föll bilen mellan fem och tio meter ner på isen. Släpet, på vilket familjen hade lastat två skotrar, fastnade i räcket.

– Vi insåg rätt snabbt att pojkarna var okej och jag och min fru likaså. Då handlar det om att försöka larma så snabbt som möjligt, men jag hade dålig täckning nere på isen så jag fick ta mig ut ur bilen och upp på vägen för att lyckas ringa SOS. När jag var på vägen kom en första bil som jag bad köra upp i kurvan för att varna så inte fler skulle råka ut för samma sak eftersom det var så fruktansvärt halt. Sedan kom ytterligare en bil och då tog vi upp pojkarna och min fru så att de fick sitta i värmen i väntan på ambulans, säger Widebro till Folkbladet.

Familjen kunde tillbringa natten hos vänner efter ambulans anlänt till platsen och kontrollerat att alla var oskadda. 

Widebro: "Vi har haft maximal tur"

Widebro menar att familjen hade stor tur som klarade sig så pass bra.

– Man är otroligt tacksam över att det har gått bra. Vi har haft maximal tur. Det är så många parametrar som hade kunnat gå åt ett annat håll, men nu gjorde de inte det. Sedan inser man också att vi hade en bra bil som har räddat oss med starkt tak och sidoairbags. Man inser också hur viktigt det är att man är förberedd på att saker händer. Att man inte har för stora grejer i kupén, att ha en mobiltelefon tillgänglig och lastgaller mellan bagaget och kupén. Det blir otroliga krafter, säger han till Folkbladet.