Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Modo klättrar efter tredje raka segern

Modo jublar efter segern.
Johan Eriksson sätter 3-0 Foto: C MORE

Linus Lundin spikade igen i kassen – och Modo inkasserade tredje raka segern.

Nu klättrar laget upp till femteplats i tabellen.

– Vi har någonting att bygga vidare på, säger Ludvig Elvenes till Hockeypuls.se.

Efter en tung avslutning på oktober och en tung inledning på november har Modo hittat tillbaka till vinnarspåret. Segern mot Björklöven i fredags följdes på söndagen upp av en 3-0-seger mot Almtuna.

Laget har därmed tre raka segrar – och poäng i de sju senaste matcherna.

Första perioden mot Almtuna blev en mållös historia men sedan kunde Ludvig Elvenes ge hemmalaget ledningen i andra. 

– Det var skönt. Jag har alltid varit en målskytt och vill bidra till laget på det sättet. Att vi fick vinna och ta tre poäng också är det viktigaste, men det är klart att det är viktigt för mitt självförtroende att komma upp igen, säger Elvenes till Hockeypuls.se.

Kalle Jellvert utökade sedan till 2-0 i tredje. Modoforwarden snappade upp ett misslyckat försök till uppspel av Almtuna – och avslutade med ett distinkt handledsskott.

Eriksson utnyttjade misstaget

Fem minuter senare var det Johan Erikssons tur att utnyttja Almtunas slarv. Målvakten Oscar Fröberg, som i övrigt stod för en fin insats, misslyckades med att spela i väg pucken och Eriksson skickade i stället in den i mål. Han fastställde därmed slutresultatet till 3-0.

– Det var inte en av våra bästa matcher, men det är ett styrkebesked att kunna gå ut och vinna med 3–0 ändå. Vi är verkligen på väg upp. Det har sett bra ut i de senaste matcherna och vi har någonting att bygga vidare på, säger Ludvig Elvenes.

Modo klättrar förbi Karlskrona och Leksand, som båda föll under söndagen, i tabellen. Och i lagets nästa match, hemma i Fjällräven Center på fredag, väntar just ett formsvagt Leksand som nu är uppe i fem raka förluster.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Modo – direkt i Messenger 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!