Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Modo i kontakt med ”Masken” Carlsson

Anders ”Masken” Carlsson.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Modos sportchef Fredrik Glader.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Modo ligger på tolfte plats i hockeyallsvenskan.
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN

Modo har inte ersatt Ville Nieminen – som lämnade tränarbåset i november månad. 

Enligt uppgifter till SportExpressen har däremot Ö-vikslaget långt gångna planer på att utöka sin ledarstab.

Klubben söker ett bollplank – och ett av namnen som blivit kontaktad för den rollen är Anders ”Masken” Carlsson.

– Jag kommenterar inga namn, säger Modos sportchef Fredrik Glader.

I början av november gick Modo och Ville Nieminen skilda vägar. Finländaren, som tog sig an uppdraget efter Björn Hellkvist, uppnådde aldrig resultaten som parterna eftersökte och därför blev Nieminens sejour i Modo endast nio matcher lång. 

Sedan dess har klubben arbetat vidare med Pär Styf, Urban Omark och målvaktstränaren Andreas Eriksson. J20-lagets coach Emil Svelander har även figurerat i A-lagsbåset sedan juniorserierna pausades för två månader sedan. 

Modos sportchef Fredrik Glader har efter Nieminens sorti varit öppen med att klubben kan komma att komplettera sin tränarstab, och vad SportExpressen erfar har den processen tagit fart senaste veckorna. 

Ett flertal namn ska ha undersökts för rollen som bollplank till den existerande ledartrojkan. 

– Vi utvärderar jämnt och ständigt vår trupp för att se var vi kan utvecklas. Med det sagt är förtroendet för Pär Styf fortfarande högt och jag har hela tiden varit öppen med att vi inte utesluter att något till namn kan tillkomma, men det är inte säkert att det blir så. Vi får se, säger Modos sportchef Fredrik Glader. 

Modos sportchef: ”Låter jag vara osagt”

SportExpressen har genom flera uppdragslämnare fått veta att Modo varit i kontakt med Anders ”Masken” Carlsson, 60, som varit klubblös sedan han lämnade sportchefstjänsten i Rögle 2018. 

”Masken” har förutom sina år i Ängelholm agerat scout för Colorado och sportchef i Leksand, men han är främst känd för sin spelarkarriär som innehöll tre SM-guld och fem VM-medaljer.

Fredrik Glader är fåordig kring uppgifterna om ”Masken”.

– Inga kommentarer.

Har du pratat med Anders ”Masken” Carlsson?

– Jag kommenterar inte något kring personer som inte arbetar eller spelar för Modo. 

Är det den typen av ledare ni letar efter?

– Vi arbetar löpande med att se över vår verksamhet och om det finns saker vi kan förbättra. Om det handlar om att addera ledare eller spelare låter jag vara osagt. 

Modo på tolfte plats i hockeyallsvenskan 

Modo ligger för tillfället på en tolfteplats i Hockeyallsvenskan med 32 inspelade poäng på 26 matcher. Enligt Fredrik Glader pågår ett febrilt arbete för att stabilisera laget denna säsong, men vad SportExpressen erfar jobbar Modo med två parallella spår gällande tränarfrågan. 

Dels hur den ska se ut för resterande delen av säsongen, men även hur staben ska formeras i framtiden. 

Pär Styf ska alltjämt vara ett hett alternativ till huvudtränarposten framgent.

– Han har gjort det jättebra och utvecklats i rollen som huvudtränare sedan Ville klev av. Som jag ser det är det ett naturligt steg för Pär, men ingenting är bestämt med hur vi löser tränarbiten framöver, avslutar Glader.