Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Modo är storfavoriter: ”Det är helt irrelevant”

Den årliga tränarbilden från upptaktsträffen. Foto: BILDBYRÅN
Spelarbilden från upptaktsträffen. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Anton Öhman. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Modo är favoriter till att vinna hockeyallsvenskan och laget fick förhandstipsen under upptaktsträffen.

Hur man hanterar det?

– Vad andra tycker och tänker eller vad Expressen tippar är helt irrelevant, säger tränaren Björn Hellkvist.

Uppsnackade på förhand och under måndagens hockeyallsvenska upptaktsträff var resultatet tydligt både när supportrar, experter och spelbolag hade tippat serien: Modo är favoriter.

Efter en blygsam sjätteplats som följdes upp med en fjärdeplats i slutspelsserien förra säsongen siktar Modo mot SHL när pucken släpps hemma mot Västervik på fredag. Men tränaren Björn Hellkvist bryr sig inte om hans lag är favoriter.

 – För mig är det irrelevant, en ganska ointressant fråga. Laget spelar för sig själva, för Modo och för Ö-viksborna. Vad andra tycker och tänker eller vad Expressen tippar är helt irrelevant.

Så spelarna påverkas inte av tipsen?

– Det kan de säkert göra. Men det är en del av att vara elitidrottare att leva under press och en del av utbildningen som spelarna ska gå igenom i år.

När Hellkvist var uppe på scenen under upptaktsträffen sade han att Modo tidigare bestått av spelare som inte riktigt gillade läget att vara de som skulle ta Modo tillbaka till SHL.

– De uppskattade inte uppgiften tillräckligt mycket men nu har vi gjort stora centrala förändringar. Våra nyförvärv har haft stor påverkan på hur vårt spel kommer vara och förra säsongen jobbade vi med vår självbild.

”Komplett lag på allsvensk nivå”

Modotränaren berättar om försäsongen.

– Det har varit ömsom vin, ömsom vatten. Det fladdrar lite men det finns potential för en låga att ta sig. Vi är långt fram och nu ska vi få rätt ingång i serien.

Vad är ni bra på?

– Vi är ett komplett lag på allsvensk nivå. Vi har en backsida som är bra på att leverera förstapassningar och stänga ner i motståndarnas zon. Sedan har vi ett ganska mångdimensionellt lag och ett djup som vi inte hade förra året.

Öhman: ”Det gäller att hitta ett driv”

Modo kan framför allt stoltsera med en bra backuppsättning och ett starkt nyförvärv är 23-årige Anton Öhman som anslutit från Malmö Redhawks. Han säger att laget trivs som favoriter.

– Jag är väldigt taggad på att se hur säsongen kommer bli. Samtidigt kan vi inte bara stå här och prata utan vi ska spela också, säger Öhman.

Precis som sin tränare ser han Modo som ett mångsidigt lag.

– Mixen mellan erfarenhet och unga talanger är viktig. Vi har jättemånga ledande spelare som kommer göra skillnaden.

Modo är favoriter under en lång säsong i hockeyallsvenskan men det är ändå efter seriens slut som det ska avgöras. 

– Man kan bli lite less någon gång mellan omgång 30 och 40 men det gäller att hitta ett driv och även vinna de lite mer långsamma tisdagsmatcherna. Då kommer det gå bra, säger Anton Öhman.

Anton Öhman kommer senast från Malmö. Foto: BILDBYRÅN