Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Modo åkte på ny tung förlust

Foto: BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IK Oskarshamn ångar på och blir första hockeyallsvenska lag att göra över 100 mål under säsongen. 

De slog Modo med 5-2, vilket är Örnsköldsviksgängets andra raka förlust. 

– Vi var inte tillräckligt bra i dag, säger Modotränaren Björn Hellkvist. 

Det var två lag med var sin förlust i bagaget som drabbade samman i Oskarshamn på söndagen. Serieledande Oskarshamn hade överraskande nog förlorat i derbyt mot Västervik, medan Modo gick på en nit mot Södertälje. 

– Jag kunde knappt tro att matchen (mot Södertälje) var slut, det kändes som att vi inte hade spelat. Vi spelade bra i första perioden, men sedan tog vi en massa utvisningar och det var så jäkla dumt. Så jag är väldigt revanschsugen och jag hoppas att killarna också är det, sa Modotränaren Björn Hellkvist inför matchen

Hellkvist efter förlusten: "De är mycket bättre än oss"

Det var Oskarshamn som var piggast i starten. IKO tog ledningen efter två minuters spel, men Modo kom tillbaka kort därefter. Det var länge tätt och jämnt mellan dem, men efter en sen utvisning för Modo i den andra perioden ryckte Oskarshamn i från. 

Med åtta sekunder kvar av den andra perioden satte de 4-2 och Modo orkade aldrig i kapp. 

– Vi vinner välförtjänt. Killarna gör det jättebra, de faller inte i från i hur vi vill agera på isen, säger IKO-tränaren Håkan Åhlund. 

Björn Hellkvist: 

– Vi var inte tillräckligt bra, Oskarshamn är mycket bättre än oss i dag. De är mer förberedda och spelar med ett högre tempo. Vi behöver lära oss att spela i det tempot Oskarshamn gör,