Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modo agerar i krisen – lånar från SHL-klubb

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Modos backsida är skadeskjuten. 

Därför agerar nu Ö-viksklubben. 

Enligt uppgifter till SportExpressen lånas Fredrik Styrman in från Luleå på ett korttidsavtal.

Avslöjandet bekräftades av klubbarna under måndagsförmiddagen.

– Vi har en skadesituation på backsidan som gör oss tunna, framför allt nu när det är många matcher på schemat, säger Modos sportchef Fredrik Glader.

Fredrik Styrman, 29, är meriterad på både SHL- och hockeyallsvensk nivå. Backen har spelat drygt 500 matcher i Sveriges två högstaserier sedan han debuterade i Luleåtröjan säsongen 2008/2009. 

Nu förstärker han ett skadedrabbat Modo, som redan har Jesper Lindgren, Frank Corrado, Anton Öhman och Tobias Viklund åsidosatta på backsidan.

Vad SportExpressen erfar gäller lånet för de kommande matcherna då Modo går in i ett intensivt schema med tre omgångar i Hockeyallsvenskan denna vecka.

Något som bekräftades av både Modo och Luleå under måndagsförmiddagen. 

– Vi har en skadesituation på backsidan som gör oss tunna, framför allt nu när det är många matcher på schemat. Att Fredrik kommer in innebär att vi kan spela med sju backar, berättade Fredrik Glader för Modos hemsida.

Använder sitt första SHL-lån

Modo har inte nyttjat något SHL-lån denna säsong vilket betyder att Styrman blir sportchef Fredrik Gladers första drag på lånemarknaden. Hockeyallsvenska lag är tillåtna att låna in två utespelare och en målvakt från SHL under säsong. 

Fredrik Styrman har denna vinter spelat nio matcher för Luleå i SHL. Han har snittat knappt fem minuters istid per match.

29-åringen lär spela betydligt mer i Mododressen kommande tre matcher och backen är tillgänglig för spel redan i kväll då Timrå väntar i rond två av Slaget om Västernorrland.

– Fredrik är en fysisk back med bra skridskoåkning och ett bra förstapass. Han kommer hjälpa oss mycket i det defensiva spelet och det blir ett utmärkt tillfälle för honom att få spela matcher, kommenterar Fredrik Glader.