Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Missnöje med Viasat - drar nu till C More

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Ludvig Thunman
Foto: Anna Svanberg
C More-experten Niklas Wikegård kan få sätta tänderna i hockeyallsvenskan - inte bara SHL - nästa säsong.
Foto: Ola Westerberg

PRAG/STOCKHOLM. Hockeyallsvenskan lämnar Viasat.

SPORT-Expressen kan avslöja att Sveriges näst bästa hockeyliga flyttar till C More.

- Vi tackade nej till Viasat. Vi har aktivt valt att söka oss till C More, säger hockeyallsvenskans vd Stefan Bengtsson.

Hockeyallsvenskan har huserat i Viasats kanaler i sex säsonger.

Nu rör ligan på sig.

SPORT-Expressen kunde under gårdagen avslöja att hockeyallsvenskan och Viasat går skilda vägar.

Och här är anledningen: Hockeyallsvenskan var inte tillfreds med att matcherna var placerade på flera olika plattformar - Viasat, S24 och Hockeyallsvenskan Live - och går i stället till C More.

- Det är vi som aktivt har gjort det valet. Vi tycker att C More erbjuder en väldigt intressant lösning för oss, när både SHL och hockeyallsvenskan kommer på samma plattform, säger hockeyallsvenskans vd Stefan Bengtsson.

- Den andra delen är att det blir enklare för våra kunder att hitta oss, eftersom alla matcher kommer att synas på samma plattform. Det har ju varit utspritt tidigare, som du vet.

Men ni valde alltså det här, det var inte Viasat som ratade er?

- Så är det. Vi tackade nej i går eftermiddag (läs: måndag) till ett fortsatt samarbete med Viasat.

Splittrad bild

- All kredd till hur Viasat har producerat våra matcher, men vi vet ju att C More också håller högsta kvalitet i sin produktion. Och just den här splittrade bilden, att man har varit tvungen att söka upp matcherna på olika plattformar, har bidragit till att vi aktivt valt att tacka nej till dem och gå till C More.

Per Nunstedt, sportchef på Viasat, var fåordig när SportExpressen var i kontakt med honom under gårdagen.

- Utan att gå in på några detaljer så är vi helt enkelt för långt i från varandra när det gäller värderingen av hockeyallsvenskan.

C More har säkrat rättigheterna för hockeyallsvenskan fram till säsongen 2018/2019.

Alla detaljer kring hur man kommer att sända är inte färdiga, men klart är att samtliga matcher kommer att finnas tillgängliga.

- Det känns helt fantastiskt. Dels är det en serie som håller hög klass, vilket har bevisats av de lag som tagit sig upp till SHL de senaste säsongerna, dels är det en sjukt spännande kamp om SHL-avancemang, säger C Mores sportchef Johan Cederqvist.

- För vår del kompletterar det också fyrklövern, där vi samlar Sveriges fyra mest populära ligor under ett tak, ett abonnemang och en plattform: allsvenskan, superettan, SHL och hockeyallsvenskan.

"Sänder samtliga matcher"

Och nu bekräftar hockeyallsvenskan att ligan har skrivit ett fyraårigt avtal med C More.

– Vi har valt att teckna ett avtal om sändningsrättigheterna med C More. Att C More gör fantastiska produktioner är allmänt känt, och vi kommer tillsammans att arbeta för att höja hockeyallsvenskans tillgänglighet för alla fans som tidigare sökt efter sitt favoritlags matcher på olika kanaler och tjänster. Nu hittar de allt på ett och samma ställe, säger Bengtsson till ligans hemsida.

– Det fyraåriga avtalet innebär att C More sänder samtliga matcher, och att alla matcher från HockeyAllsvenskan därmed samlas på ett och samma ställe för första gången, säger kanalens vd Manfred Aronsson.

HÄR FINNS SÄNDNINGSRÄTTIGHETERNA

SHL: C More och TV4.

NHL: Viasat.

Champions Hockey League: SVT och Eurosport.

VM: TV4.

OS: Viasat.