Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Taktiken avslöjad – med hjälp av C More

Roger Forsberg drar den taktiska genomången för Timrå-spelarna, inför avgörandet. Olyckligt för Timrå var dock att ljudet togs upp av C Mores mikrofoner.
Foto: C More.
Missen påpekades senade i C Mores studio, av Björklöven-tränaren Markus Åkerblom, som berättar att hans spelare försökte utnyttja missen.
Foto: C More.

Tv-sändningen var nära att avgöra det heta allsvenska mötet.

Timrå-tränaren Roger Forsbergs taktiksnack hördes i C More – vilket snappades upp av motståndarna Björklöven.

– Det är ju jäkligt olyckligt, säger Roger Forsberg, vars Timrå till slut kunde vinna med 3-2 i förlängningen.

– Vi har en närgången bevakning av Hockeyallsvenskan eftersom vi och klubbarna vill låta tittarna komma väldigt nära, säger Johan Cederqvist, programchef sport på C More.

Timrå var pressade borta mot Björklöven och låg också under med 0-2 inför den sista perioden.

Målskyttar för Björklöven: Austin Farley och Marcus Jonsson. Halvvägs in i den sista perioden kom dock reduceringen för gästande Timrå då Johan Johnsson skickade in 2-1.

Och i slutet gick Timrå all in för ett kvitteringsmål.

Tränaren Roger Forsberg tog timeout med drygt två minuter kvar av matchen. Hans taktiska drag gick uppenbarligen fram till spelarna – för direkt efter avbrottet kunde Timrå kvittera genom Sebastian Lauritzen.

"Vi visste att de skulle ta ut målvakten"

Problemet var att det inte bara var Timrå-spelarna som tog del av taktiksnacket.

Forsbergs ord hördes tydligt i C Mores sändning, vilket också snappades upp av Björklövens team.

– C More har ju den stora förmånen att visa vad Roger ritar på tavlan. Vi visste att de skulle plocka ut målvakten, de instruktionerna fick killarna under breaket, säger Björklövens tränare Markus Åkerblom till C More efter matchen.

Forsberg: "Aldrig sett det tidigare"

Matchen gick till förlängning och väl där kunde Johan Johnsson sätta sitt andra mål för kvällen och därmed skjuta hem bonuspoängen till Timrå.

– En härlig och stark seger. Killarna gör det verkligen bra som inte lägger sig ner och dör när vi ligger under med två inför sista perioden. Vi hade lite flyt i dag, men jag tycker ändå att det var rättvist, säger Roger Forsberg till SportExpressen.

Men Björklöven hörde ditt taktiksnack under timeouten?

– Haha, ja, det var ju jäkligt olyckligt. Jag tittar på väldigt mycket hockey och kan inte minnas att jag någonsin har hört tränares taktiksnack i tv-sändningen, så det är nog väldigt ovanligt.

Det föll ganska väl ut ändå...

– Ja, det var ju tur det. Det känns som att vi har något härligt på gång igen, säger han.

Tränarnas time out-snack från hockeyallsvenskan har dock visats i flera års tid.

– Vi har en närgången bevakning av Hockeyallsvenskan eftersom vi och klubbarna vill låta tittarna komma väldigt nära. Det är fantastiskt för tittarna och för ligan och klubbarna är vana vid det, säger Johan Cederqvist, programchef sport på C More.