Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mikael Frycklund sågar Mikkel Aagaard efter disciplinnämndens dom

Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN
Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN

Mikkel Aagaard tacklade Lukas Zetterberg i ryggen varpå Mikael Frycklund bestämde sig för att starta ett slagsmål med Modoforwarden. 

Nu döms han till tre matchers avstängning och 6875 kr i böter.

– Väldigt hårt, säger Frycklund som inte har mycket över för Mikkel Aagaard.

– Han är rädd och kan inte stå upp för det han gjort. Det visar vilken karaktär han är.

Två dagar efter mötet mellan Modo och Västerås har disciplinnämnden meddelat sin dom till Mikael Frycklund. Han kommer få sitta på läktaren i Västerås kommande tre matcher och tvingas dessutom böta närmare 7000 kr. 

Detta efter att ha inlett ett slagsmål med Modospelaren Mikkel Aagaard, som i mitten av den tredje perioden tacklade Frycklunds lagkamrat Lukas Zetterberg.

– Det jag tycker är egentligen ganska oväsentligt för jag kan inte påverka domen i efterhand, säger Frycklund först om avstängningen. 

Han är mer pratsugen om händelsen i söndags. 

– Den pratar jag hellre om. 

Fast först måste du berätta vad du tycker om avstängningen.

– Klart att det är tråkigt att jag stängs av i tre matcher, det är hårt. Väldigt hårt, faktiskt.

Gjorde gester mot Modopubliken

Frycklund bjuder på rätt korta svar kring disciplinnämndens dom, men när han ombeds ge sin syn på situationen i den tredje perioden mellan Västerås och Modo går han i gång. 

– Aagaard var frustrerad hela matchen och höll på att göra massa skit, sedan tar han tillfället i akt och ser Lukas rygg hela vägen. Lukas vänder till lite tokigt i sista sekunden men Aagaard bromsar inte av. Jag är i mittzonen, vid rödlinjen, och ser hela situationen. Lukas huvud åker läskigt in i sargen, det är riktigt otäckt. Ska jag vara ärlig: Kollar man på situationen med Tobias Forsberg, som blev förlamad, så ska jag säga att vi har tur att det inte blev så den här gången. 

Det tog bara någon sekund innan Frycklund hade letat upp Aagaard vid långsidan och börjat dela ut några slag mot Modoforwarden. Frycklund anser att Aagaard var feg som inte stod upp efter tacklingen.

– Han gömde sig bara. Alla som håller på med den här sporten vet vad det handlar om: Gör man en sån grej, då finns en kodex: man måste betala för det. Man måste stå upp för sig själv.

Vad är det egentligen du vill att Aagaard ska göra i situationen efter tacklingen på Zetterberg?

– Jag tycker att det är fjantigt, han är rädd och kan inte stå upp för det han gjort. Det visar vilken karaktär han är.

Går inte du bryskt åt honom med en crosschecking i förstaläget?

– Nej, jag går in med händerna uppåt. Hade jag gjort en riktig crosschecking med klubban rätt in i ansiktet, då hade han varit skadad. Det kan jag säga på en gång. Att hävda att jag dragit en crosschecking mot någon, nej. Det är mina händer som är i en uppåtgående rörelse.

Du skanderade och gjorde en del gester mot Modosupportrarna efter att du visades ut. Det verkar inte som att du är speciellt omtyckt av det supporterlägret.

– Nej, men jag gillar supportrar som bryr sig och har passion. Det är bara kul att vi kan skapa den där rivaliteten mellan varandra, det är bra för sporten, avslutar Frycklund. 

TV: Reder ut sitt eget smeknamn